Publicatiedatum: 24 maart 2021 
Auteur: Rishma Moennasing  

De Tesla’s en NIO’s van deze wereld lagen recent wat onder druk na berichten over een tekort aan chips. Ook de draai naar waarde zette de meer traditionele autofabrikant zoals Volkswagen in een positief daglicht. Toch zijn de actieve fondsbeheerders nog altijd positief over de vooruitzichten voor de lange termijn van elektrische voertuigen.

Klimaatverandering en energietransitie vragen namelijk om duurzame oplossingen voor o.a. vervoer. Fondsen die hierop inspelen zijn BlackRock Sustainable Energy fund en BNP Energytransition Fund. Zij beleggen in elektrische voertuigen, batterijen en energie-opslagsystemen. Dit kan zelfs meer dan 30% van de portefeuille zijn. Deze fondsen kijken dan ook verder dan alleen naar bekende namen.

GreenPower Motor, een fabrikant van elektrische bussen en Geely Automobile, die steeds meer hybride technieken toepast bij haar voertuigen, zijn slechts een paar voorbeelden van beleggingen in deze fondsen. Voor beleggers kan het een geruststelling zijn dat deze actieve fondsen breed zoeken naar kansen in dit innovatieve segment, maar het maakt deze fondsen ook gevoelig voor koersontwikkelingen in dit segment. Beide fondsen staan dit jaar bijna 5% in de plus waar de MSCI ACWI Index 7% doet.

 

Elektrische voertuigen onmisbaar in duurzame fondsen

Terug naar Beleggingsnieuws