Publicatiedatum: 28 april 2021
Auteur: Ineke Valke


Sinds begin maart is Europese technologie op de beurs aan een comeback bezig. Het rendement komt dit jaar uit op ruim 18% en verslaat daarmee zelfs de Amerikaanse technologiesector (+11%). Onder andere TSMC, Samsung en Intel investeren de komende jaren miljarden om de capaciteit in halfgeleiders te verhogen. Daarvan profiteren ASML, ASMI, Infineon en STMicroelectronics. Zij zijn goed voor 40% van de index. 


De andere 60% komt uit software, cybersecurity, communicatienetwerken en diensten zoals betalingssystemen. De verhoogde overheidsuitgaven aan technologie, de kortere vervangingscyclus en de wens om minder afhankelijk van Azië te worden, zijn gunstig voor Europese technologiebedrijven. De Europese sector heeft nog een grote achterstand in te lopen en is met 8% van de MSCI Europa klein. De omstandigheden zijn echter gunstig. 


Beleggers lopen daarop vooruit zodat de koers-winstverhouding is gestegen tot 30. De Nasdaq is slechts iets hoger gewaardeerd maar kent een hogere winstgroei en bredere spreiding. Vanaf volgend jaar zal de Europese winstgroei echter versnellen wat de koersen kan blijven steunen.


 

Europese technologie grijpt haar kans

Terug naar Beleggingsnieuws