Publicatiedatum: 13 januari 2021 
Auteur: 
Rishma Moennasing
 

Het besluit van president Trump die Amerikaanse investeringen in een aantal Chinese telecombedrijven verbiedt vanwege banden met het leger, heeft weinig impact op actieve fondsbeheerders. Zij vinden het aannemelijker dat de nieuwe president Biden weliswaar alert zal blijven op de risico’s, maar voor een meer diplomatieke weg zal kiezen om het doel te bereiken. 


Bovendien zijn de telecombedrijven China Mobile, China Unicom en China Telecom genoeg kapitaalkrachtig om aan mogelijke aanvullende wet- en regelgeving te voldoen. Daarbij hebben de telecombedrijven meerdere noteringen waar ze naar uit kunnen wijken. De huidige beweeglijkheid in deze aandelen biedt fondsbeheerders kansen om posities te heroverwegen. De lange termijn groeivooruitzichten van Chinese aandelen zijn immers hoger dan van veel Westerse bedrijven. 


Daarnaast is de verwachting dat het gewicht van Chinese bedrijven in belangrijke indices zoals de MSCI EM Index kan toenemen. Fondsen met beleggingen in Chinese aandelen zijn onder andere Comgest Growth China en JPM Asia Growth. De fondsbeheerders zijn ook flexibel in welke beursnotering zij kiezen voor deze aandelen.

Afbeelding van mobiele telefoons

Terug naar Beleggingsnieuws