Publicatiedatum: 12 mei 2021
Auteur: Taoufik Boussebaa


De inhaalslag die groeiaandelen in april doormaakten, is in mei alweer teniet gedaan. De stabilisatie van de rente in april zorgde voor meer vraag naar groeiaandelen. Nu de zorgen over oplopende inflatie weer terug zijn, zien we het omgekeerde. Het rendementsverschil tussen groei en waarde is hierdoor weer terug op het hoogste niveau van dit jaar (ruim 12%). 


Aangezien de onzekerheid over inflatie en de impact hiervan op de rente groter is dan in de jaren vlak voor de pandemie, zal de volatiliteit rondom groeiaandelen hoog blijven. Aandelen met stevige waarderingen blijven daarom nog altijd kwetsbaar. En omdat de populariteit van groeiaandelen onder nieuwe beleggers groot is, kan de uitslag naar beneden eveneens groot zijn als het negatieve momentum aanhoudt. 


Zo daalde een kwart van de aandelen in de IT sector sinds de top van 16 april met gemiddeld 15%. Een verdere correctie gezien de jarenlange outperformance van groeiaandelen is mogelijk. Dit biedt uiteindelijk kansen voor wie een gebalanceerde portefeuille wilt opbouwen uit waarde én groeiaandelen.

Rendementsverschil waarde en groei weer toegenomen

Terug naar Beleggingsnieuws