Publicatiedatum: 2 juni 2021
Auteur: Rishma Moennasing

Fondsen die in kleine beurgenoteerde bedrijven (small caps) beleggen beleven tot nu toe een prima jaar. Het Kempen Global Small Cap Fund weet zich in het bijzonder te onderscheiden. Dit fonds selecteert de pareltjes onder de small caps. Dit zijn bedrijven met een uniek businessmodel waardoor het ook interessante overname kandidaten zijn. Ze zijn laag gewaardeerd waardoor ze behoren tor de categorie waarde-aandelen. 


Bovendien zijn het bedrijven die hoog scoren op de duurzame screening van Kempen. Zo ligt de focus op bedrijven met een goed bestuur, zijn beleggingen in controversiële segmenten uitgesloten en is de carbonintensiteit met 114 een stuk lager dan de 177 van de benchmark. Kortom, de perfecte ingrediënten voor een prima performance dit jaar. 


Dankzij de uitstekende aandelenselectievaardigheden van het beheerteam, heeft het fonds ook in de afgelopen jaren beter gepresteerd dan de benchmark en peers, zoals uit de grafiek blijkt. Andere fondsen die duurzaam in kleine en middelgrote bedrijven beleggen zijn ASN Small & Midcap Fonds, dat vooral actief in midcaps belegt, en het indexvolgende fonds Northern Trust World ESG Low Carbon.

Actief beheer voegt waarde toe bij small caps

Terug naar Beleggingsnieuws