Publicatiedatum: 20 januari 2021
Auteur: Peter Vonk

De revolutie in elektrisch rijden heeft gezorgd voor een omslag in 2020. Daar hebben de huidige trekpaarden Tesla en het Chinese Nio flink van geprofiteerd. Dit is duidelijk te zien in de enorme koersstijgingen van 860% en 1300% sinds begin vorig jaar.


Veel beleggers vragen zich af of de rally in aandelen van elektrische automakers door kan gaan tegen de huidige waarderingen. Het aandeel Tesla noteert momenteel tegen 113 keer zijn boekwaarde. Tegen deze waarderingen is het risico op een sterke daling hoog. Wel is het zo dat de productie van elektrische auto’s sterk toeneemt. 


Beleggers die willen profiteren van de revolutie in mobiliteit kunnen dit ook op een andere manier doen. Zo kunnen zij zich richten op ontwikkelaars van autonoom rijden, producenten van laadpalen en toeleveranciers, zoals de makers van chips. Elektrische auto’s hebben immers veel meer chips nodig dan benzine- en dieselauto's, waardoor de vraag sterk toeneemt. Waarderingen in deze sector zijn ook opgelopen, maar in veel mindere mate dan bij de elektrische automakers zelf. 

Ook traditionele automakers zitten niet stil. Hierbij is het wel belangrijk om rekening te houden met een goed gepositioneerde fabrikant met diepe zakken.

Grafiek beurskoers Tesla en Nio

Terug naar Beleggingsnieuws