Publicatiedatum: 20 januari 2021
Auteur: Cheng Zhou

Voor het eerst in lange tijd kan de wereldwijde inflatie gaan stijgen. Het is daarom niet verwonderlijk dat afgelopen jaar de categorie wereldwijde inflatiegerelateerde obligaties met 8% een van de best presterende obligatiecategorieën was. Door de impact van de pandemie, de monetaire steun van centrale banken en aanvullende bestedingen door overheden, zou de inflatie kunnen optrekken tot niveaus die we vanaf de financiële crisis niet meer hebben gezien.

Beleggers nemen nu het zekere voor het onzekere en dekken zich voorlopig in tegen de stijgende inflatie. Beleggen in inflatie gelinkte obligaties betekent grotendeels beleggen in staatsobligaties. Deze obligaties zijn extra gevoelig voor renteschommelingen, omdat inflatie obligaties een lange looptijd kennen. Deflatie is echter het grootste risico. Wanneer geld niet minder maar meer waard wordt, dan kunnen inflatie obligaties fors aan waarde verliezen.

Voorbeelden van fondsen die beleggen in wereldwijd inflatiegerelateerde obligaties zijn het AXA World Funds - Global Inflation Bonds fonds en het Schroder International Selection Fund Global Inflation Linked Bond fonds.

Stockfoto appel en geld op weegschaal

Terug naar Beleggingsnieuws