Publicatiedatum: 22 maart 2021

De omslag naar elektrisch rijden is al een tijd in volle gang en de koersontwikkeling van ‘pure players’ zoals Tesla, Li Auto en Nio waren hier lange tijd een belangrijke graadmeter voor. Maar bedrijven die kunnen profiteren van elektrisch rijden zijn niet alleen de Tesla’s en Nio’s van deze wereld. Ook de traditionele autoproducenten zoals Volkswagen (VW) en Toyota die het voordeel hebben van bijvoorbeeld hun distributienetwerk. Onder het thema Future of mobility vallen naast traditionele autofabrikanten die de omslag kunnen maken, de toeleveranciers aan autofabrikanten, chipproducenten, producenten van laadpalen, batterijen en software-ontwikkelaars.

Het thema biedt dan ook meer beleggingsmogelijkheden dan alleen de populaire namen met hoge waarderingen. De hoge waardering van Tesla is ook de particuliere beleggers van het internetplatform Reddit niet ontgaan. Tot voor kort was Tesla een van de favorieten. Maar de Reddit-beleggers hebben in VW een lager gewaardeerd alternatief gevonden voor Tesla. De koers van VW steeg de afgelopen weken dan ook hard. Maar het aandeel VW is geen GameStop. Niet alleen de waardering is veel lager (17x de winst tegen 155x de winst voor Tesla), maar er was ook inhoudelijk wat te melden door het bedrijf. Er werd positief gereageerd op de aankondiging van VW om in Europese laadstations te investeren en zes fabrieken voor de productie van batterijen in Europa neer te zetten. Het bleef niet bij Volkswagen, ook BMW maakte zijn strategie voor de komende jaren bekend, waarin het aandeel geproduceerde elektrische en zelfrijdende auto’s flink zal toenemen in de komende jaren. Elektrische automakers met hoge waarderingen die al onder druk stonden door de stijgende rentes, kwamen door deze rotatie verder onder druk te staan.

De marktontwikkelingen rond elektrisch rijden volgen elkaar in rap tempo op. Een grote hoeveelheid startups, die inspelen op de groeiende markt van alternatieven voor voertuigen met een verbrandingsmotor, weten de beurs te vinden. Dit jaar staat het rendement van de NYSE FactSet Global Autonomous Driving and Electric Vehicle Index benchmark op 10%. En sinds begin 2020 heeft het thema met een rendement van bijna 60% het een stuk beter gedaan dan de wereldindex van 15%. De waardering van het thema is door de populariteit van sommige aandelen en de goede prestatie wel stevig opgelopen. Maar de koers-winstverhouding van de benchmark ligt momenteel met 17,7 lager dan die van de wereldindex van 19,0. Ondanks de hoge waarderingen van de Tesla’s van deze wereld biedt het thema Future of Mobility voldoende beleggingsmogelijkheden met normale waarderingen. 

  

Traditionele autoproducten in de lift

Terug naar Beleggingsnieuws