Publicatiedatum: 11 november 2020
Auteur: Peter Vonk


Nieuws over een werkend coronavaccin betekent dat een herhaling van het dieptepunt in maart van tafel is. Het vooruitzicht op betere tijden voor 2021 zorgt voor opluchting en is een welkome steun in de rug van het economische herstel. De initiële marktreactie op het vaccinnieuws was daarom ook zeer positief.


Diverse aandelen profiteerden, van commercieel vastgoed tot olie, van auto’s tot staal en van reizen tot banken, kortom de sectoren waar de klappen vielen. Technologie en ‘thuiswerk’ aandelen die juist sterk profiteren van de coronacrisis, moesten met minder genoegen nemen. Of de berichtgeving een sectorrotatie naar cyclische waarden op gang brengt valt nog te bezien, want er zijn nog genoeg bedrijven met een zwakke financiële positie die genoodzaakt zijn om nieuwe aandelen uit te geven.


Denk daarbij aan een cruisemaatschappij zoals Carnival die een aandelenemissie aankondigde. Maar beleggers die hun huiswerk doen kunnen bedrijven identificeren die nog een enorm herstelpotentieel hebben dankzij dit nieuwe perspectief. Er zijn immers nog genoeg aandelen die onder de 40% noteren ten opzichte van begin dit jaar.

Markreactie na nieuws vaccin Pfizer/BioNtech

Terug naar Beleggingsnieuws