Beleggingsvisie

Beleggingsvisie

  Lees de maand- en kwartaalberichten die terugblikken en vooruitkijken op de ontwikkelingen op de financiële markten. 

  Wekelijks beleggingsnieuws

  Hoe ontwikkelen de financiële markten zich? Iedere maandagochtend vind je hier onze wekelijkse updates en nieuws rondom beleggen en de financiële markten.

  Lees het beleggingsnieuws

  Maandvisie financiële markten Rabobank

  De maandelijkse update van de Visie Financiële Markten.

  Beleggingsvisie 2019

  Beleggers hebben in aanloop naar 2019 vooral oog voor de risico’s. Toch is het glas eerder halfvol dan -leeg. De marktconsensus rekent namelijk op een recessie in het tweede kwartaal van 2020. Gelet op de dalende koersen lijken beleggers echter al rekening te houden met een forse recessie op kortere termijn. Nu is het voorspellen van recessies niet eenvoudig, maar duidelijk is dat een toekomstige recessie waarschijnlijk niet zo diep zal zijn, omdat het financiële systeem er veel beter voor staat dan in 2008.

  Nu de waardering voor aandelen op het laagste niveau van de afgelopen vijf jaar is aangekomen en de rente in historisch opzicht nog altijd laag staat, is er in een beleggingsportefeuille geen goed alternatief voor aandelen. Door de lage rente kunnen obligaties namelijk geen tegenwicht meer bieden aan correcties op de aandelenmarkt. Hoewel het sentiment de afgelopen twaalf maanden 180 graden is gedraaid, zien we goede rendementsmogelijkheden voor aandelen.

  Zelf regelen & Contact

  Zelf regelen Contact Chat Bel ons