Waarom moet ik jaarlijks een beleggingscheck doen?

22 september 2022 17:38

We vragen je ieder jaar om je doel, looptijd en beleggingsprofiel te controleren en te bevestigen. Hier lees je waarom dit nodig is.

Uitgangspunten controleren en bevestigen

We zorgen er graag voor dat we op de juiste manier voor je blijven beleggen. Daarom vragen we je ieder jaar om je doel, looptijd en beleggingsprofiel te controleren en te bevestigen. We zijn ook wettelijk verplicht je dit jaarlijks te vragen om voor je te kunnen blijven beleggen.

Ook als er niets is veranderd, vragen we je de informatie te bevestigen. Het is de enige manier om zeker te weten dat we blijven beleggen volgens jouw wensen en passend bij jouw situatie. Als er namelijk onjuiste of onvoldoende gegevens bij ons bekend zijn, kan het bijvoorbeeld gebeuren dat je meer risico loopt dan je wilt. Dit willen we graag voorkomen.

Zo werkt de check

Zodra het tijd is voor de jaarlijkse check, krijg je een melding in de Rabo App of Rabo Online Bankieren. Er verschijnt ook een melding bovenin je beleggingsdashboard.

Klik op de melding, volg de vijf stappen in het proces en bekijk je doelbedrag, looptijd en beleggingsprofiel. Je kunt in iedere stap eenvoudig aanpassingen doen.