Wat gebeurt er met mijn inleg?

22 september 2022 17:38

Als je geld stort op je beleggersrekening, gaan wij dit geld voor je beleggen in de 1895-beleggingsfondsen. Op deze pagina lees je wat je kunt verwachten.

Verwerking van een storting

We beleggen je inleg in de 1895-beleggingsfondsen. Dit proces ziet er doorgaans* als volgt uit:

Dag van de stortingJe kunt tot 23.59 uur een storting doen op je beleggersrekening.
Beursdag 1Vroeg in de ochtend maken wij de beleggingsorders aan. Om 10.00 uur geven we je order door aan de beheerder van het 1895-beleggingsfonds. Dit tijdstip wordt de cut-off van dit beleggingsfonds genoemd. Op deze dag vindt de daadwerkelijke handel plaats.
Beursdag 2De fondsbeheerder stelt de uitvoeringsprijs/koers voor 14.00 uur vast, waarna je nieuwe beleggingen in je portefeuille ziet verschijnen. Deze uitvoeringsprijs/koers is gebaseerd op de slotkoersen van de beursdag ervoor. Beursdag 2 is nodig om uit te rekenen wat de koers daadwerkelijk is geworden.
*NB: Over het algemeen zijn dit de tijdslijnen, maar de verwerking van orders kan maximaal tien werkdagen in beslag nemen. Zo kan bijvoorbeeld een bepaald beleggingsfonds gesloten zijn op een dag.

Waarom leidt een storting niet altijd tot een beleggingsorder?

Een kleine storting wordt niet altijd direct belegd. De reden hiervoor is dat orders geld kosten en kleinere orders minimaal effect hebben op de resultaten. Daarom is het inefficiënt om dit altijd direct in te leggen. Wij controleren bijna dagelijks of het nodig is om orders in te leggen, je hoeft hier zelf geen actie op te ondernemen.

Je inleg die niet direct wordt belegd, blijft als tegoed op je Rabo BeleggersRekening staan.