Laatste wijzigingen Online Beleggen

22 september 2022 17:38

Elke twee weken worden verbeteringen doorgevoerd. Via deze pagina houden we je op de hoogte van de belangrijkste wijzigingen. Datum: 12 augustus 2022.

Gewijzigd in de afgelopen weken

11 augustus 2022:

• Wij hebben van meerdere klanten feedback ontvangen dat zij op het nieuwe Dashboard voor Rabo Beheerd Beleggen, Rabo ToekomstBeleggen en Individueel VermogensBeheer hun beleggersrekening niet meer konden vinden en het vervelend vonden om eerst te moeten doorklikken naar de Portefeuille. Daarom hebben wij in samenwerking met UX een nieuwe oplossing bedacht. Op het Dashboard staat voortaan niet alleen de portefeuillewaarde vermeld, maar ook de waarde beleggingen, saldo beleggersrekening en eventuele Te boeken bedragen.

• Het maandbericht is in een nieuw jasje gestoken en heet nu Onze actuele visie. Voor klanten met Rabo Beheerd Beleggen, Rabo ToekomstBeleggen en Individueel VermogensBeheer is deze direct te vinden onder Nieuws & Info, Voor klanten met Rabo Advies Beleggen en Rabo Zelf Beleggen onder Visie & Achtergronden.

• Rabobank heeft de ESG-screening verbeterd. Hierdoor worden de ‘Groene Vinkjes’ in je portefeuilleoverzicht nu getoond voor zowel individuele aandelen als obligaties en wordt het screeningsresultaat sneller aangepast als daar reden voor is.

• Verder hebben wij aanpassingen verricht aan het Overzicht zodat deze altijd de actuele portefeuillewaarde toont als je op deze pagina terugkomt. Ook worden op de kostenspecificatie bij een nieuwe order nu eventuele negatieve kosten juist getoond.

• Op verzoek van klanten hebben wij op de Portefeuillepagina de weergave van opgelopen rente / beoogde vergoeding aangepast. Deze staat nu in dezelfde kolom als de waarde van de betreffende obligatie.

7 april 2022:

• Het nieuwe Dashboard voor Rabo Beheerd Beleggen en Rabo ToekomstBeleggen wordt sinds 1 april, gefaseerd, beschikbaar gesteld aan klanten in Rabo Online Bankieren, Rabo App en Rabo Business Banking. Met de nieuwe tabstructuur willen we informatie sneller vindbaar maken:

o De eerste nieuwe tab is “Nieuws & info”. Hier vind je de laatste versie van de Maandvideo en kun je de pagina’s “Visie & Achtergronden” en “Uitleg & Tips” vinden.

o De tweede nieuwe tab is “Verwachting”. Hier vind je je uitgangspunten en een verwachtingengrafiek. Deze laat de verwachte waardeontwikkeling zien bij verschillende marktscenario’s.

• In het nieuwe Portefeuille-overzicht staat nu per belegging aangegeven of dit aan de duurzaamheidscriteria vanuit SFDR (Sustainable Finance Disclosure Regulation) wetgeving voldoet. Als de belegging hieraan voldoet wordt dat aangegeven met 1 van de 3 type icoontjes. Onderaan het Portefeuille-overzicht kan je ook lezen wat deze betekenen. Zo kun je zelf gemakkelijk inzien hoe duurzaam jouw portefeuille is.

• Verder hebben wij aanpassingen verricht aan de weergave van optieseries vanwege de wijziging van de adjustment-of-terms systematiek van Euronext Amsterdam per 4 april. Doordat er straks meerdere contractgroottes onder hetzelfde optiesymbool kunnen zijn hebben wij deze informatie nu op serie-niveau toegevoegd.

1 februari 2022:

• De lay-out van het Marginoverzicht en de print hiervan zijn vernieuwd.

• Verder is een probleem opgelost voor het opvragen van Rendement per belegging over de gehele periode voor portefeuilles die voor 1 januari 2015 zijn geopend.


4 januari 2022:

• In Rabo Business Banking is de pagina met beleggingsproducten (product detailpagina) uitgebreid met een koersgrafiek, zoals deze ook in Rabo Online Bankieren wordt getoond.

• Op basis van klantonderzoek is de afgelopen maanden gewerkt aan een compleet nieuw Dashboard en Portefeuille overzicht voor Rabo Beheerd Beleggen en dit is nu beschikbaar voor een kleine groep gebruikers. Wij voeren de komende weken nog enkele verbeteringen door, voordat we dit beschikbaar stellen aan alle klanten in Rabo Online Bankieren, Rabo App en Rabo Business Banking.

• Verder zijn er technische aanpassingen gedaan waardoor berichten (blauwe, gele of rode meldingen) ook binnen alle beleggen pagina’s van Rabo Business Banking kunnen worden getoond.

Meestgestelde vragen

We begrijpen dat het voor sommigen even wennen is aan een online omgeving die voortdurend wordt doorontwikkeld. Daarom geven we je antwoord op de meestgestelde vragen op onze servicepagina.

Service Centrum Beleggen

Heb je vragen? Neem dan contact op met het Service Centrum Beleggen via de chat, of telefonisch via 088 - 727 11 55 op beursdagen tussen 8.00 en 21.00 uur (lokaal tarief).