Rabo Zelf Beleggen

Rabo Zelf Beleggen

Met Rabo Zelf Beleggen belegt u zelfstandig en zonder adviseur. U heeft er plezier in om u te verdiepen in de financiële markten. U heeft een eigen visie op bedrijven en producten waarin u wilt beleggen. U maakt bewuste keuzes welke kosten u acceptabel vindt en het risico dat u wilt lopen. Uiteraard staat u er niet alleen voor. U krijgt toegang tot uitgebreide beleggingsinformatie en inzicht in uw portefeuille om goed geïnformeerd uw keuzes te maken.

 • u belegt zelfstandig en zonder advies
 • binnen vijf minuten aan de slag
 • starten kan met ieder bedrag
 • altijd en overal online inzicht in uw beleggingsportefeuille
 • breed assortiment, ook duurzame producten en Rabobank Certificaten
 • Service Centrum Beleggen voor hulp en praktische vragen
Bekijk alle beleggingsvormen
Informatie over beleggen

Rendement en risico

Met beleggen heeft u kans op een hoger rendement dan met sparen. Zeker als u voor de langere termijn belegt, dan kunt u profiteren van rendement op rendement. U loopt ook een hoger risico dan met sparen. U kunt in sommige gevallen (een deel van) uw inleg verliezen. Maak een bewuste afweging tussen de kans op een hoger rendement, de looptijd en het bijbehorende risico. Zo zorgt u er voor dat uw beleggingen bij u en uw situatie blijven passen.

Informatie over beleggen

Spreid uw beleggingen

Een goede spreiding van uw beleggingsportefeuille verlaagt het risico zonder dat dit ten koste gaat van het verwachte rendement. Verdeel uw beleggingen over verschillende beleggingscategorieën, zoals aandelen en obligaties. Aandelen hebben op lange termijn meestal een beter rendement dan obligaties, maar dalen in slechte tijden meestal harder.

Binnen de beleggingscategorieën kunt u spreiden over verschillende sectoren. Onder sectoren verstaan wij onder andere onroerend goed, technologie en gezondheidszorg. Spreid daarnaast uw beleggingen over verschillende regio’s wereldwijd.

In uw online omgeving bij de Rabobank vindt u hulpmiddelen om uw beleggingen te spreiden en krijgt u inzicht in uw rendement en kosten. Daarnaast ontvangt u onze visie en achtergrondinformatie. Dit kan u helpen om gefundeerde beslissingen te nemen voor uw beleggingsportefeuille.

Kosten Rabo Zelf Beleggen

Beleggen draait om het behalen van rendement, maar hier komen ook kosten bij kijken. Deze kosten zijn afhankelijk van de manier waarop u belegt, waarin u belegt en hoe vaak u handelt. Hieronder ziet u hoe de kosten zijn opgebouwd.

Basisdienstverlening

Deze kosten betaalt u altijd: voor administratie, informatie, toegang tot systemen en beurzen.

Fondskosten

Alleen als u belegt in beleggingsfondsen en trackers. Deze worden door het fonds in rekening gebracht voor het beheer ervan.

Transactiekosten

Alleen als u handelt. Zie de tarieven per transactie hieronder.

Overige kosten

Alleen als u gebruik maakt van bepaalde diensten. Zie de brochure.

Bekijk de kostentabel

Kostentabel Rabo Zelf Beleggen

Basisdienst-
verlening
U betaalt 0,05% per kwartaal over het gemiddeld belegde vermogen per kwartaal.Minimaal € 5 en maximaal € 30 per kwartaal.
Transacties:
Obligaties (incl. Rabobank Certificaten)€ 7 + 0,1% over de beurswaarde. U betaalt minimaal € 10 en maximaal € 150.
Aandelen en gestructureerde producten:
Binnenland
(EuroNext Amsterdam,
Brussel en Parijs)
€ 7 + 0,1% over de beurswaarde. U betaalt minimaal € 10 en maximaal € 150.
Buitenland 1 (overig Europa, VS, Canada)€ 10 + 0,15% over de beurswaarde.
Beleggingsfondsen*0,2% over de beurswaarde. U betaalt minimaal € 0,50 en maximaal € 150.
Opties EuroNext Amsterdam en Brussel**€ 3 per contract.
Overige kosten:
Transacties via Rabo BeleggerslijnEen toeslag van €10 per order.
Papieren effectennota’s€2,25 per kwartaal.
Papieren periode-overzichten€0,75 per kwartaal.
FondskostenIn de meeste gevallen tussen de 0,1% en 1,5% over het belegd vermogen in fondsen op jaarbasis. Dit is afhankelijk van de fondsen die u kiest.

* Voor transacties in beleggingsfondsen buiten het girale systeem van de Rabobank wordt het betreffende tarief aandelen binnenland of aandelen buitenland toegepast. 

** Bij exercises en assignments van opties EuroNext Amsterdam en Brussel gelden de aankoopkosten aandelen EuroNext. Bij cash settlements van opties EuroNext Amsterdam en Brussel gelden de aankoopkosten opties EuroNext Amsterdam en Brussel.

Als u actief belegt en veel transacties doet, informeert u dan bij uw Rabobank naar de mogelijkheden voor actieve beleggers.

Op uw gemak lezen

Wilt u alles nog een keer op uw gemak nalezen? Bekijk hier de productkenmerken en de algemene voorwaarden die voor de Rabo Zelf Beleggen gelden.

Kenmerken en voorwaarden

Bent u er klaar voor om te gaan beleggen?

 • u belegt zelfstandig en zonder advies
 • binnen vijf minuten aan de slag
 • starten kan met ieder bedrag
 • altijd en overal online inzicht in uw beleggingsportefeuille
 • breed assortiment, ook duurzame producten en Rabobank Certificaten
 • Service Centrum Beleggen voor hulp en praktische vragen
Afspraak maken