Beleggen in indexfondsen

Steeds meer beleggers ontdekken indexbeleggen, ook wel trackers genoemd. ‘To track’ betekent in het Engels ‘volgen’. Een tracker volgt een index op de voet. U kunt indexbeleggen in bijvoorbeeld een wereldwijde index of in de Nederlandse AEX. Met slechts één transactie kunt u zo een brede, wereldwijde spreiding in uw portefeuille aanbrengen. De kosten van trackers zijn relatief laag in verhouding met andere beleggingsproducten.

Voordelen

Indexbeleggen biedt verschillende voordelen. Trackers zijn makkelijk te begrijpen. U ziet precies in welke titels u belegt. Ook bieden trackers gemakkelijk toegang tot een grote verscheidenheid aan markten.

U kunt bij ons beleggen in trackers die screenen op verantwoord ondernemerschap. Hierbij wordt bijvoorbeeld gescreend op respect voor mensenrechten, arbeidersrechten, corruptie, milieu, en klant- en productintegriteit.

In welke indexfondsen kunt u beleggen bij de Rabobank?

U kunt bij ons beleggen in ongeveer 140 trackers. Het assortiment wordt van tijd tot tijd aangepast aan ontwikkelingen in de markt. Het actuele assortiment kunt u vinden in de Fondsselector, waar u toegang toe krijgt als u belegt bij de Rabobank.

Met trackers gespreid beleggen

Trackers kunnen helpen om de spreiding binnen een portefeuille te verbeteren. Als u bijvoorbeeld een tracker koopt die de MSCI Wereld Index volgt, belegt u wereldwijd in meer dan 1.600 aandelen.

Trackers en rendement

Beleggingskosten, waaronder de kosten van fondsen, hebben een grote invloed op het netto rendement van uw beleggingsportefeuille. Als u belegt in goedkopere fondsen kan dat tientallen procentpunten per jaar schelen. Op de langere termijn kan u dat een (veel) groter eindbedrag opleveren.

Meer dividend overhouden

Als u dividenden fiscaal vriendelijk ontvangt, behaalt u een hoger rendement met dezelfde inleg. Er zijn indexfondsen die het verlies van dividend door fiscale regelgeving zoveel mogelijk beperken. Met deze fondsen kan een wereldwijde aandelenbelegger al gauw rond de 0,5% per jaar besparen. Dat is een grote post in verhouding tot de kosten van het fonds.

Bekijk de video

Wilt u nog meer weten over trackers? In deze video bespreken wij waarom beleggen in trackers verstandig kan zijn.

Indexbeleggen bij de Rabobank

Zelf regelen & Contact

Zelf regelen Contact Chat Bel ons