Zo handel je in opties

Wil je in opties beleggen met Rabo Zelf Beleggen? Dit kun je aangeven bij het afsluiten van de rekening. Heb je al een rekening Rabo Zelf Beleggen? Neem dan contact op met je Rabobank om handelen in opties aan te laten zetten.

Beleg je met Rabo Advies Beleggen, bespreek dan de mogelijkheden van beleggen in opties met je persoonlijke beleggingsspecialist.

Je kunt bij ons beleggen in opties van Euronext Amsterdam en Euronext Brussel: opties op de beursindex BEL20 en op de aandelen uit deze index. Ook kun je handelen in opties op aandelen die deel uitmaken van de AEX- of AMX-index en waarvan optieseries worden uitgegeven (zoals Aegon, Heijmans, ING of Unilever).

Zo leg je een order in voor de aan- of verkoop van opties

  1. Log in via Rabo Online Beleggen of de Rabo Bankieren App.
  2. Ga naar 'Beleggen' en selecteer 'Nieuwe order'.
  3. Kies bij 'Product' voor 'Opties'.
  4. Selecteer de optie naar keuze: Symbool, Optietype (call of put) en Expiratiedatum.
  5. Je krijgt nu het overzicht van de beschikbare optieseries. Selecteer de gewenste optieserie.
  6. Je krijgt nu de koersgegevens. Kies voor Open Buy of Open Sell.
  7. Geef het aantal contracten op en de gewenste limiet. Selecteer ‘Naar ondertekenen’.
  8. Onderteken de opdracht met je 5-cijferige code of je Rabo Scanner.
  9. Je krijgt nu het overzicht van recente orders. Hier kun je eventueel je order aanpassen (wijzigen) of terugtrekken (royeren).

Let op: Opties zijn zeer complex. De kans op verlies is aanmerkelijk groter dan bij niet-complexe producten. Opties zijn niet voor ieder doel en iedere doelgroep geschikt. Succesvol beleggen hierin vraagt de nodige expertise.

Daarom stellen wij je een aantal vragen over je kennis van en ervaring met het product wanneer je een optie-order wilt plaatsen. Ook vertellen wij je voor welke type beleggers opties geschikt zijn, zodat je kunt bepalen of beleggen in opties bij je past.

Het is belangrijk dat je begrijpt wat een optie is, en hoe de handel in opties werkt. In de brochure ‘Informatiebrochure opties’ leggen we dit uitgebreid uit.

Informatiebrochure Opties bekijken (PDF) Bijzonder voorwaarden voor opties 2017 (PDF)