Hoe kan ik handelen in opties?

Als u wilt beleggen in opties met Rabo Zelf Beleggen, dan kunt u dit aangeven bij het afsluiten van de rekening. Heeft u al een rekening Rabo Zelf Beleggen? Neem dan contact op met uw Rabobank om handelen in opties aan te laten zetten. Belegt u met Rabo Advies Beleggen, dan kunt u de mogelijkheden van beleggen in opties met uw persoonlijke beleggingspecialist bespreken.

U kunt bij ons beleggen in opties van Euronext Amsterdam en Euronext Brussel: opties op de beursindex BEL20 en op de aandelen uit deze index. Ook kunt u handelen in opties op aandelen die deel uitmaken van de AEX- of AMX-index en waarvan optieseries worden uitgegeven (zoals Aegon, Heijmans, ING of Unilever).

Zo legt u een order in voor de aan- of verkoop van opties:

  • Log in via Rabo Online Beleggen of de Rabo Bankieren App.
  • Ga naar 'Beleggen' en selecteer 'Nieuwe order'.
  • Selecteer de optie van uw keuze.
  • Leg uw order in. Selecteer 'Verzenden'. 
  • Onderteken de opdracht met uw Rabo Scanner.

Opties zijn zeer complex. De kans op verlies is aanmerkelijk groter dan bij niet-complexe producten. Opties zijn niet voor ieder doel en iedere doelgroep geschikt. Succesvol beleggen hierin vraagt de nodige expertise.

Daarom stellen wij u een aantal vragen over uw kennis van en ervaring met het product wanneer u een optie-order wilt plaatsen. Ook vertellen wij u voor welke type beleggers opties geschikt zijn, zodat u kunt bepalen of beleggen in opties bij u past.

Het is belangrijk dat u begrijpt wat een optie is, en hoe de handel in opties werkt. In de brochure ‘Informatiebrochure opties’ wordt dit uitgebreid uitgelegd.

Zelf regelen & Contact

Zelf regelen Contact Chat Bel ons