Stoppen met beleggen

Stoppen met beleggen kan op ieder moment. Weet je zeker dat je wilt stoppen met beleggen? Dan verkoop je je beleggingen en zeg je je effectenrekening op. Heb je ook een beleggersrekening? Je kunt deze (laten) opzeggen zodra je effectenrekening is opgeheven.

Stoppen met Rabo Beheerd Beleggen

Wil je stoppen met Rabo Beheerd Beleggen? Dit kun je eenvoudig zelf regelen in Rabo Online Bankieren of de Rabo App. Zo zeg je Rabo Beheerd Beleggen op:

  1. Log in in internetbankieren of de Rabo App
  2. Ga naar Beleggen
  3. Kies onderin voor Instellingen en klik op Beheerd Beleggen Portefeuille opzeggen
  4. Selecteer de rekening waarnaar je de opbrengst wilt storten
  5. Onderteken de Beëindigingsovereenkomst Rabo Beheerd Beleggen

Na de ondertekening verkopen wij de beleggingen en heffen we je effecten- en beleggersrekening op. Binnen tien werkdagen ontvang je de opbrengst op het door jou opgegeven rekeningnummer.

Een deel van je tegoed opnemen

Je kunt ook een deel van je tegoed opnemen. Ga in internetbankieren of de Rabo App naar ‘Beleggen’ en kies voor ‘Opnemen’. Voer het gewenste bedrag in. Het is mogelijk om tot 90% van je portefeuille zelf te verkopen door een opname. Het aanhouden van je rekening betekent dat de dienstverlening en bijbehorende kosten blijven doorlopen. Houd hier bij een gedeeltelijke opname rekening mee.

Wij boeken het bedrag dat je wilt opnemen over van je beleggersrekening naar de door jou gekozen betaal- of spaarrekening. Als het nodig is verkopen we eerst een deel van je beleggingen. Na minimaal 2 en maximaal tien werkdagen staat het geld op het rekeningnummer dat je aan ons hebt opgegeven.

Stoppen met Rabo Zelf Beleggen

Om te stoppen met Rabo Zelf Beleggen verkoop je al je beleggingen binnen Rabo Online Bankieren of de Rabo App. Als al je verkooporders zijn uitgevoerd, kun je je effectenrekening opzeggen.

Heb je ook een beleggersrekening? Dan maak je het hele tegoed over naar een tegenrekening van je keuze. Daarna zeg je je rekeningen op. Heb je Rabo Zelf Beleggen na 1 januari 2018 aangevraagd? Dan is het vaak mogelijk je rekening(en) op te zeggen via je Rabo App of Rabo Online Bankieren. Kijk bij de 'Instellingen' van Beleggen. Je kunt je rekening(en) ook per e-mail of brief opzeggen bij je Rabobank. Liever telefonisch? Bel met het Service Centrum Beleggen via 030-2313131 (lokaal tarief). Bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 21.00 uur.

Stoppen met Rabo RendeMix

Rabo Rendemix stopt per 30 juni 2020. Bij verkoop van je positie binnen Rabo Rendemix worden er geen verkoopkosten in rekening gebracht. Om te stoppen met Rabo RendeMix geef je in Rabo Online Bankieren of de Rabo App een verkooporder door voor het mixfonds waarin je belegt. Verkoop je de volledige positie van je Rabo RendeMix? Dan heffen wij automatisch je Rabo Rendemix op. Het kan enige tijd duren voordat je Rabo RendeMix niet meer zichtbaar is in Rabo Online bankieren.

Stoppen met Rabo Advies Beleggen

Wil je stoppen met Rabo Advies Beleggen? Neem dan contact op met je accountmanager of beleggingsspecialist.

Neem contact met ons op

Stoppen met beleggen: hier moet je op letten

Let op onderstaande punten als je stop met beleggen.

En/en-rekening

Bij een en/en-rekening moet de mederekeninghouder ook tekenen voor de opzegging. In dit geval kun je alleen per brief en bij je Rabobank opzeggen.

Betaal- of spaarrekening

Maak je gebruik van een betaal- of spaarrekening als rekening waarmee je je effecten koopt? Deze rekening blijft bestaan en wordt niet automatisch opgeheven. Je kunt dus gebruik blijven maken van deze betaal- of spaarrekening. Dit geldt niet voor een beleggersrekening.

Kosten

Aan de verkoop van je effecten kunnen kosten verbonden zijn. Beleg je zelf, dan betaal je transactiekosten. Beleggingsfondsen kunnen kosten in rekening brengen bij verkoop. Bij buitenlandse beleggingen betaal je valutakosten of belasting.

Deze kosten gaan af van het resultaat dat je met beleggen behaalt. Als je na een korte periode van beleggen stopt, bestaat de kans dat je een negatief rendement hebt op je beleggingen. Bij een langere periode heb je meer kans om kosten of een eventueel verlies door koersdalingen goed te maken. Bovendien kun je dan rendement op rendement halen. We adviseren dan ook om voor de langere termijn te beleggen.