Sparen of beleggen voor de studie van uw kind

Bouw nu alvast een studiepotje op voor later

Studeren is duur. Zeker nu de basisbeurs is afgeschaft. Studenten moeten straks meer lenen. Het kan daarom verstandig zijn om nu alvast een studiepotje op te bouwen voor uw kind. Zodat u hem of haar straks een financieel steuntje in de rug kunt geven.

Wat is er veranderd?

Nieuwe studenten krijgen sinds begin 2015 geen basisbeurs meer. Ze kunnen wel maandelijks een bedrag voordelig lenen. Nu al kampen veel studenten na hun studie met een fikse studieschuld. Deze is waarschijnlijk nog hoger als studenten het bedrag voor hun studie volledig moeten lenen. Veel ouders bouwen daarom een spaarpotje op waar ze de studie van hun kinderen straks deels mee kunnen betalen.

Wat kost de studie van uw kind?

Studiekosten hangen bijvoorbeeld van de duur van de studie en het opleidingsniveau af. Onze studiekostencalculator helpt u om een inschatting te maken van de kosten.

Bereken wat een studie kost

Sparen voor de studie van uw kind

Er zijn verschillende manieren om te sparen voor uw kind:

  • sparen op een vrij opneembare spaarrekening met variabele spaarrente
  • sparen op een spaarrekening met vaste rente waarvan het tegoed voor een bepaalde periode wordt vastgezet

Meer lezen over sparen voor uw kind

Of is beleggen iets voor u?

Omdat de rente nu laag is, levert uw spaargeld misschien minder op dan u zou willen. Veel mensen combineren daarom sparen met beleggen, want beleggen kan op langere termijn meer rendement opleveren dan sparen alleen. Beleggen moet natuurlijk wel bij u passen. U loopt meer risico maar maakt ook kans op een hoger rendement.

Test of u een belegger bent

Contact

Rabobank