Aanpassing Krediet op Betaalrekening

Krediet op Betaalrekening heet voortaan Rabo Kort Roodstaan. En de voorwaarden wijzigen. We leggen u graag uit wat er precies verandert.

Wat is rood staan?

Als u rood staat, is het saldo op uw rekening negatief. U staat dan 'in de min'. Op dat moment leent u geld van de bank en betaalt u rente over het bedrag dat u rood staat.

Waarom wordt rood staan aangepast?

Op dit moment kunt u rood staan met Krediet op Betaalrekening. Met dit product is het mogelijk om lange tijd en hoge bedragen rood te staan. Terwijl rood staan is bedoeld als tijdelijke oplossing, zodat u toch kunt betalen als het saldo op uw rekening even te laag is. Daarom passen we de voorwaarden aan. Als u langdurig geld nodig heeft of een hoog bedrag, dan is een lening vaak voordeliger.

Wat verandert er?

Krediet op Betaalrekening heet voortaan Rabo Kort Roodstaan. Hiermee kunt u tijdelijk rood staan, totdat uw inkomen weer binnen is. Hieronder leest u meer over de drie aanpassingen.

Elke 3 maanden een positief saldo

Lang rood staan niet meer mogelijk

Staat u weleens langere tijd rood? Met Rabo Kort Roodstaan moet uw saldo in ieder geval eens per 3 maanden een volledige werkdag (24 uur lang) positief zijn. Zo voorkomen we dat u structureel een negatief saldo heeft, wat onnodige rentekosten met zich meebrengt.

Na 3 maanden bericht

Als u langer dan 3 maanden achterelkaar rood staat, vragen we u uw saldo aan te vullen. Mocht dat op dat moment niet lukken dan nemen we contact met u op en kijken we samen naar een oplossing.

Geld nodig voor een langere periode?

Als u geld nodig heeft voor een langere periode dan is een lening voordeliger. De rente van een lening is lager dan de rente die u betaalt als u rood staat.

Lees meer over lenen bij de Rabobank

Limiet niet hoger dan inkomsten

Onnodig rood staan voorkomen

Rabo Kort Roodstaan is bedoeld om tijdelijk wat meer te kunnen uitgeven dan er op uw rekening staat, totdat uw inkomen weer binnen is. Daarom is het bedrag dat u rood kunt staan (uw limiet) niet hoger dan wat er maandelijks binnenkomt op uw rekening. Zo komt u vanzelf weer positief te staan zodra uw inkomen binnen is. En u staat niet onnodig veel of lang rood.

Hoger bedrag nodig?

Als u een hoger bedrag nodig heeft dan is een lening voordeliger. De rente van een lening is lager dan de rente die u betaalt als u rood staat.

Lees meer over lenen bij de Rabobank

Lagere inkomsten

Dalen uw inkomsten tot beneden uw limiet? Dan is het verstandig om uw limiet te verlagen. Uw limiet wordt namelijk niet automatisch aangepast aan de inkomsten op uw rekening.

Eén rentetarief (rekenvoorbeeld)

Geen lagere rente bij een hogere limiet

Bij het Krediet op Betaalrekening is het rentepercentage lager bij hogere kredietlimieten, zie de kolom 'oude rente' in onderstaande tabel. We willen u niet stimuleren meer rood te staan dan nodig is. Daarom heeft Rabo Kort Roodstaan één rentetarief (12,9%)*.

Rekenvoorbeeld: extra rente per maand

Hieronder ziet u wat u bij Rabo Kort Roodstaan per maand extra aan rente betaalt, als u 5 of 15 dagen lang gemiddeld € 500 rood staat.KredietlimietGemiddelde roodstandOude rente*Nieuwe rente*Extra rente 5 dagenExtra rente 15 dagen
€ 0 t/m € 1.000€ 50012,9 %12,9 %€ 0,00€ 0,00
€ 1.000 t/m € 5.000€ 50012,7 %12,9 %€ 0,01€ 0,04
€ 5.000 t/m € 10.000€ 50010,4 %12,9 %€ 0,17€ 0,52
€ 10.000 t/m € 15.000€ 5009,3 %12,9 %€ 0,25€ 0,75
€ 15.000 t/m € 25.000€ 5008,6 %12,9 %€ 0,30€ 0,90
€ 25.000 t/m € 50.000€ 5008,4 %12,9 %€ 0,31€ 0,94

*Wij tonen de zogenaamde effectieve rente op jaarbasis. Dit is de werkelijke rente die u jaarlijks gaat betalen. De rente blijft variabel en kan wijzigen.

Meer informatie

Wilt u meer weten? Bekijk dan de antwoorden op veelgestelde vragen onderaan deze pagina. U kunt natuurlijk ook contact opnemen met uw Rabobank.

Bent u het niet eens met de aanpassing?

Als u bezwaar maakt, nemen wij binnen een week contact met u op. We kijken dan samen of we tot een oplossing kunnen komen.

Ik maak bezwaar tegen de aanpassing

Veelgestelde vragen

Kan ik rood staan stopzetten of verlagen?

U krijgt een bericht van ons zodra rood staan voor u is aangepast. Daarna kunt u rood staan eenvoudig online verlagen of stopzetten. Uiteraard kunt u daarvoor ook contact opnemen met uw Rabobank.

Wanneer wordt rood staan voor mij aangepast?

U ontvangt twee berichten van ons. In het eerste bericht leest u onder andere binnen hoeveel dagen rood staan wordt aangepast. Zodra de aanpassing is doorgevoerd, krijgt u hiervan een bevestiging.

Contact

Rabobank