De Rabo Wallet

Uw portemonnee in uw mobiel

 • app voor mobiel betalen
 • actueel inzicht in uw saldo
 • parkeren zonder muntgeld en zonder stress
 • uw klantenkaarten opslaan in uw telefoon
 • persoonlijke aanbiedingen van winkels uit de buurt

Ga naar Rabowallet.nl

Ontdek de Rabo Wallet

U heeft een Samsung Galaxy S4, Galaxy Note 3, een Samsung Galaxy S6 of S6 Edge. Maak dan van uw smartphone een portemonnee met de Rabo Wallet. Via deze app betaalt u met uw telefoon en heeft u meestal geen pasjes of contant geld meer nodig.

Klantenkaarten

Spaarkaarten of kortingspasjes uit uw portemonnee kunt u digitaal bewaren in de Rabo Wallet.

Lees meer

Saldochecker

Benieuwd hoeveel u nog te besteden heeft? Via de Rabo Wallet kunt u snel uw saldo bekijken. Na een betaling is dit meteen weer actueel.

Lees meer

Aanbiedingen

Een leuke aanbieding slaat u op in de Rabo Wallet. En op basis van uw locatie ontvangt u aanbiedingen van winkels uit uw buurt.

Lees meer

Parkeren

Parkeren zonder stress. Met de nieuwe service in de Rabo Wallet parkeert u zonder muntgeld in meer dan 80 steden in Nederland.

Lees meer

contactloos betalen

Tappen: contactloos betalen met de Rabo Wallet

In plaats van uw bankpas in de betaalautomaat te steken, betaalt u met de Rabo Wallet door te ‘tappen’: houd uw telefoon tegen de betaalautomaat. Het bedrag dat u betaalt met de Rabo Wallet wordt meteen afgeschreven van uw rekening.

Kenmerken

NFC-chip

De Rabo Wallet is een app die u installeert op uw smartphone. De app werkt samen met de Near Field Communication-chip (NFC-chip) in uw telefoon. Binnen 10 centimeter communiceert deze chip draadloos met andere apparaten die deze chip hebben, zoals betaalautomaten.

Geschikte telefoons voor de Rabo Wallet

De Rabo Wallet is al geschikt voor de volgende Nederlandse toestelversies:

 • Samsung Galaxy S4 en de Samsung Galaxy Note 3 met minimaal Android versie 5.0 (Lolliepop)
 • Samsung Galaxy S6 en de Samsung Galaxy S6 edge met minimaal Android versie 5.1.1

Buitenlandse toestellen, rooted smartphones en andere telefoons dan hierboven genoemd zijn (nog) niet geschikt voor de Rabo Wallet.

Mobiele bankpas en mPIN

De Rabo Wallet maakt gebruik van een mobiele bankpas die u vooraf installeert in de app. U heeft standaard een mPIN (mobiele pincode) nodig voor iedere betaling met de Rabo Wallet. U kunt zelf instellen dat u bij betalingen tot en met € 25 geen mPIN hoeft in te voeren.

Meer lezen over uw mobiele bankpas

Meer lezen over mPIN

Kosten

U downloadt de Rabo Wallet app gratis via Google Play. Betalen met de Rabo Wallet en het gebruiken van de services Klantenkaarten en Aanbiedingen kosten u ook niets. U betaalt wel de gebruikelijke kosten voor:

 • uw betaalpakket bij de Rabobank
 • het gebruik van mobiel internet aan uw telecomaanbieder

U heeft geen internet nodig om te betalen met de Rabo Wallet. Voor de volgende services heeft u wel internet nodig:

 • instellen van uw mobiele bankpas
 • instellen van uw mPIN
 • opvragen van uw saldo
 • ophalen van de aanbiedingen

Meer lezen over uw mobiele bankpas

Meer lezen over mPIN

Bekijk tarieven en voorwaarden van betaalproducten en -diensten

Veiligheid

Mobiele bankpas

De Rabo Wallet werkt met een mobiele bankpas. Deze is gekoppeld aan uw gewone Rabo WereldPas en wordt opgeslagen in de beveiligde omgeving (Embedded Secure Element) van uw telefoon. Alleen de Rabo Wallet heeft toegang tot deze omgeving. Om te betalen met de Rabo Wallet (en uw mobiele bankpas) heeft u een mobiele pincode nodig: mPIN.

Meer lezen over uw mobiele bankpas

Mobiele pincode: mPIN

De Rabo Wallet vraagt bij iedere betaling standaard om uw mobiele pincode (mPIN). U kunt die instelling zelf wijzigen, zodat u bij kleine bedragen geen pincode hoeft in te voeren. Er blijft altijd een mPIN nodig:

 • bij betalingen boven de € 25
 • bij meerdere betalingen onder de € 25 die samen meer zijn dan € 50

Uw mPIN is een andere 4-cijferige pincode dan de pincode van uw gewone bankpas. Het is ook een andere code dan uw 5-cijferige toegangscode voor de Rabo Bankieren App en/of de Rabofoon. Gebruikt u 3 keer een verkeerde mPIN, dan blokkeren wij uw mPIN. Neem dan contact op met de Helpdesk Internet- en Mobielbankieren via telefoonnummer 0900-0905 (lokaal tarief).

Let op: personen die de beschikking hebben over uw telefoon, kunnen ook betalingen tot en met € 25 met uw telefoon doen als u het gebruik van mPIN uitschakelt, met een maximum van € 50.

Meer lezen over instellen en wijzigen van uw mPIN

Meer lezen over veilig bankieren

Meer weten?

Heeft u vragen over de Rabo Wallet? Neem dan contact op met de helpdesk Rabo Internet- en Mobielbankieren via telefoonnummer 0900-0905 (lokaal tarief).