Jongen betaalt met Apple Watch

Contactloos betalen met Apple Pay

Contactloos betalen met Apple Pay is snel, makkelijk en veilig. Je hoeft geen pincode in te voeren en geen betaalpas in een pinapparaat te steken. Hiermee kan je jouw fysieke pasjes en contant geld vervangen door betalen met je iPhone of Apple Watch.

Hoe werkt Apple Pay?

Overal waar je contactloos kunt betalen, kun je ook betalen met Apple Pay. Je activeert Apple Pay in de Rabo App. Hiermee zet je jouw Rabo betaalpas of creditcard digitaal in de Apple Wallet. Je krijgt een bevestiging per SMS. Daarna ben je klaar om meteen te betalen met je iPhone en/of Apple Watch. Bekijk hier hoe je zelf eenvoudig Apple Pay instelt:

Contactloos betalen

Zo betaal je met Apple Pay

Contactloos betalen met Apple Pay werkt op basis van NFC (Near Field Communication). Door deze technologie kan je iPhone of Apple Watch communiceren met de betaalautomaat. Betalen met Apple Pay werkt als volgt:

1
Stap 1

Met Face ID: klik tweemaal te op de zijknop en log in met Face ID of je toegangscode. Met Touch ID: Plaats je vinger op de Touch ID sensor (Home knop).

2
Stap 2

Houd je iPhone of Apple Watch in een straal van 10 centimeter van de betaalautomaat.

3
Stap 3

Je ziet een bevestiging op het betaalautomaat (Gereed) en je iPhone of Apple Watch (Vinkje) wanneer de betaling is voltooid.

Digitaal geld overmaken

Waar kan ik betalen met Apple Pay?

In winkels

Apple Pay is een veilige en snelle manier om in winkels te betalen met je iPhone en Apple Watch. Zo kun je snel afrekenen met je telefoon of horloge die je altijd bij je hebt. Overal waar je contactloos kan betalen met je betaalpas, kan je ook betalen met Apple Pay.

  Betalen met Face ID
  Om te betalen met Face ID druk je twee keer op de aan/uit knop aan de zijkant, kijk je naar het scherm op je telefoon en houd je daarna je iPhone bij de lezer van de betaalautomaat.
  Betalen met Touch ID toegangscode
  Voor Touch ID houd je je iPhone bij de betaalautomaat en bevestig je met je vinger op de thuisknop. Gebruik je een toegangscode dan bevestig je de betaling daarmee.
  Betalen met Apple Watch
  Voor Apple Watch druk je twee keer op de aan/uit knop aan de zijkant en houd je daarna je Apple Watch bij de lezer van de betaalautomaat.

Online

Ook zijn er steeds meer bedrijven, webshops en apps waar je kunt afrekenen met Apple Pay. Je herkent dit aan het logo van Apple. Hiervoor gebruik je ook Face ID of Touch ID. Het voordeel hiervan is dat je ervoor kan kiezen dat je e-mailadres wordt afgeschermd en je bezorggegevens direct zijn ingevuld.

Veelgestelde vragen over Apple Pay

Je kunt dus betalen met je iPhone, Apple Wallet of iPad. Maar hoe veilig is Apple Pay? En geldt er eigenlijk een limiet? Deze en vele andere vragen beantwoorden we graag voor je.

Klaar om Apple Pay te proberen?

phone

Hulp nodig?