Betaalpas Rabobank

We kennen ‘m al sinds de jaren 90 van de vorige eeuw: de betaalpas. Ondanks dat we tegenwoordig ook kunnen betalen met ons horloge, telefoon of ring is de betaalpas nog steeds de meest gebruikte manier.

kosteloos bij elk betaalpakket inclusief contactloos betalen zelf je paslimiet wijzigen ook buiten Europa geldig

De betaalpas van Rabobank

Bij elk betaalpakket van Rabobank krijg je van ons een gratis betaalpas. Met deze pas kun je zowel ‘normaal’ pinnen als contactloos betalen. En wil je er één extra? Dan kun je die voor een klein bedrag per maand aanvragen. Handig toch?

Regel veel rondom je betaalpas zelf

Via de Rabo App of Rabo Online Bankieren kun je veel zelf regelen rondom je betaalpas.

  • Is je betaalpas gestolen of weet je gewoon even niet meer waar je deze hebt gelaten? Blokkeer zelf direct en eenvoudig je betaalpas. 
  • Heb je je betaalpas toch gevonden? Deblokker zelf eenvoudig je betaalpas, je kunt deze direct weer gebruiken.
  • Nieuwe betaalpas nodig? Vraag deze zelf aan.

 

Meer over betaalpas blokkeren Meer over nieuwe betaalpas aanvragen

Zo werkt contactloos betalen

Contactloos betalen is gemakkelijk en snel. Maar om het ook veilig te houden zijn er een paar voorwaarden. Zo vraagt de automaat bij bedragen boven de € 25* om je pincode. Is het bedrag € 25* of minder? Dan hoeft je geen pincode in te toetsen. Maar waren je laatste betalingen onder de € 25* contactloos en komen ze samen boven de €50** uit? Dan moet je weer één keer ‘gewoon’ pinnen door je betaalpas in de automaat te steken en je code in te toetsen. De volgende keer kun je weer contactloos betalen. Liever een hoger limiet? Dat kan. Je kunt je limiet voor contactloos betalen verhogen tot maximaal €150.

Ook in het buitenland 

In de meeste landen in Europa is het limiet voor contactloos betalen hetzelfde als in Nederland: € 25*. Maar het kan per land verschillen. Check dit dus altijd voor je op reis gaat. Betaal je in vreemde valuta? Dan wordt hiervoor automatisch de tegenwaarde in euro’s berekend.

* Tijdelijk is door de situatie rondom het coronavirus door Rabobank de limiet per transactie verhoogd naar € 50.
** Tijdelijk is door de situatie rondom het coronavirus door Rabobank de cumulatieve limiet verhoogd naar €100.

Ook handig: Dip & Go en Retourpinnen

Dip & Go

Met Dip & Go kun je betalen zonder pincode bij parkeren en tolwegen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is je betaalpas in de automaat steken en op OK drukken. Dip & Go komt standaard op iedere betaalpas.


Retourpinnen 

Ken je dat? Je hebt iets gekocht in de winkel en je moet het helaas terugbrengen. Maar terwijl je in eerste instantie hebt gepind, krijg je nu het geld contant terug. Hier zit je niet altijd op te wachten. Daarom kun je met iedere particuliere betaalpas retourpinnen. Je krijgt dan je geld teruggestort op je betaalrekening. Het geld staat de volgende dag weer op je rekening.

Handige links

Extra betaalpas aanvragen Paslimiet wijzigen Pas instellen voor buiten Europa

Wat kost het?

Je krijgt van ons standaard één betaalpas bij alle betaalpakketten. Voor een extra betaalpas betaal je alleen als je een Rabo DirectPakket of een Rabo BasisPakket hebt.

 

Aanbieden van een extra betaalpas
Rabo DirectPakket+ € 1,40 per maand
Rabo BasisPakket+ € 0,75 per maand
Rabo TotaalPakketinbegrepen
Rabo RiantPakketinbegrepen

Bekijk alle tarieven van particulier betalingsverkeer

Limieten

Met de Rabo WereldPas kunt bijna overal ter wereld geld opnemen en betalen bij Maestro-automaten. Stel dan wel vooraf je pas in voor gebruik in het buitenland.


In NederlandIn het buitenland

Geldautomaat Rabobank 1

€ 1.250 per week

€ 500 per week bij de Rabo JongerenRekening

€ 5.000 per week bij het Rabo RiantPakket

niet van toepassing

Geldautomaat andere bank

€ 250 per dag 2

 

€ 1.250 per week

€ 500 per week bij de Rabo JongerenRekening

€ 5.000 per week bij het Rabo RiantPakket

Betaalautomaat

€ 5.000 per week
€ 1.250 bij de Rabo JongerenRekening
€ 10.000 bij het Rabo RiantPakket

Contactloos betalen

Bedragen tot en met € 25 zonder pincode

Maximaal € 50 achter elkaar zonder pincode,
daarna eenmalig 'gewoon' pinnen. 
(Limiet kan verhoogd worden.)

wisselt per land

Dip & Go bij parkeren

€ 50 per keer

€ 50 per keer

Dip & Go bij tolwegen

n.v.t.

€ 100 per keer

1. Bij geldautomaten van de Rabobank heeft u een weeklimiet. De week loopt van 
    donderdag 0.00 uur tot woensdag 24.00 uur.

2. U kunt één keer per dag geld opnemen bij een andere bank dan de Rabobank.

Bekijk alle limieten van particulier betalingsverkeer

Paslimiet wijzigen

In Rabo Online Bankieren en de Rabo App kun je zelf je paslimiet aanpassen voor de geld- en/of betaalautomaat. De limiet die je instelt, is voor binnen- en buitenland hetzelfde. De limiet voor contactloos betalen kun je niet wijzigen.

Paslimiet wijzigen

Veiligheid

Veilig omgaan met je Rabo WereldPas

Ga zorgvuldig om met je betaalpas. Houd je pincode voor jezelf en laat je betaalpas nooit door iemand anders gebruiken. Ook niet als je die persoon goed kent.

Bekijk de vijf principes van veilig bankieren

Betaalpas verloren of gestolen

Een van de principes van veilig bankieren, is dat je incidenten meteen bij ons meldt. Ben je bijvoorbeeld je betaalpas kwijt? Voorkom misbruik, blokkeer je pas direct en vraag een nieuwe aan.

Hoe blokkeer ik mijn betaalpas?

Wij vergoeden in de meeste gevallen je schade als iemand anders onterecht heeft betaald met je pas en je zorgvuldig met je bankpas bent omgegaan. 

Kun je contactloos betalen met je pas? Dan kan iemand anders zonder je pincode maximaal € 50 contactloos betalen met je betaalpas. Wij vergoeden dat volledig, je hebt geen eigen risico. Heb je een hoger limiet ingesteld? Ook dat vergoeden wij volledig.Ook bedragen die zonder pincode en niet door jou zijn betaald bij parkeren en tolwegen (Dip & Go) boeken wij volledig terug op je rekening. Je hebt geen eigen risico.Als er geld van je rekening wordt gehaald nadat je bij ons gemeld hebt dat je je betaalpas kwijt bent, dan vergoeden wij de financiële schade. Daarbij heb je geen eigen risico.Heb je je betaalpas nog niet geblokkeerd en wordt er met je bankpas betaald in combinatie met je pincode, dan is je eigen risico € 150. Boven dat bedrag vergoeden wij je financiële schade volledig.

Veilig contactloos betalen 

Verschillende media zeggen wel eens dat contactloos betalen onveilig is. Hoewel de kans erg klein is, is het via ‘contactloos zakkenrollen’ mogelijk om je rekeningnummer te achterhalen. Maar met alleen je rekeningnummer kan iemand anders geen geld van je rekening halen. Daarnaast volgen wij dagelijks de technische ontwikkelingen om contactloos betalen zo veilig mogelijk te houden. 

Betaalpas instellen voor gebruik buiten Europa 

Om misbruik te voorkomen, staat je betaalpas standaard ‘uit’ voor gebruik buiten Europa. Ga je op reis buiten Europa? Zet je pas dan eerst online ‘aan’ voor de periode dat je in het buitenland bent. Zet deze optie zelf ook weer ‘uit’ als je eerder terug in Nederland bent dan de einddatum die je had ingesteld. Of verander de einddatum als je langer dan gepland buiten Europa blijft.

Meer lezen over instellen van uw betaalpas voor gebruik buiten Europa

Voorwaarden

Pas activeren of blokkeren? Regel het makkelijk online