OVpay

OVpay: in- en uitchecken zoals jij wilt

In het openbaar vervoer in- en uitchecken met je (mobiele) betaalpas of creditcard van Rabobank. Met OVpay is betalen voor je reis veilig, gemakkelijk en snel. Alle openbare vervoerders in Nederland zijn bij OVpay betrokken.

Zonder je OV-kaart de deur uit.In- en uitchecken met je (mobiele) betaalpas of creditcardReiskosten einde dag automatisch afgeschreven van je betaalrekening
Koppel je betaalpas

Hoe werkt het?

Met OVpay check je in en uit zoals je gewend bent met je OV-chipkaart. Alleen doe je dit nu met je (mobiele) betaalpas of creditcard van Rabobank. De reiskosten worden aan het einde van de dag afgeschreven van je betaalrekening. Je kunt dus de deur uit zonder je OV-kaart eerst op te laden. Ook hoef je niet te wachten op de maandelijkse factuur. Je weet aan het einde van de dag hoeveel je betaalt.

OVpay proef: doe je mee?

Door middel van verschillende testen met betaalmogelijkheden, vervoerders en verschillende regio’s wordt OVpay stapsgewijs ingevoerd. Als eerste kunnen busreizigers in Lelystad en regio Gooi en Vechtstreek gebruik maken van OVpay.
Wil je meer weten over de proef of hoe OVpay werkt, lees dan meer op de websites van Arriva, Transdev en OVpay.

Lees meer over de proef in Lelystad op Arriva.nl/ovpay Lees meer over de proef in regio Gooi en Vechtstreek op Transdev.nl/ovpay Lees meer over OVpay op OVpay.nl

Veelgestelde vragen

Is mijn betaalpas geschikt voor OVpay?

Je kunt met je contactloze (mobiele) betaalpas en/of creditcard van Rabobank reizen met OVpay.

Ik ben vergeten uit te checken met mijn betaalpas of creditcard

Je kunt hiervoor contact opnemen met de vervoerder.

Er is een verkeerd bedrag afschreven van mijn rekening

Je kunt hiervoor contact opnemen met de vervoerder.

Hoe zie ik wat ik betaal voor mijn reis?

Je kunt hiervoor contact opnemen met de vervoerder.

Waar kan ik reizen met met mijn (mobiele) betaalpas of creditcard?

Stapsgewijs wordt OVpay ingevoerd en getest op verschillende plekken in Nederland. Voor de actuele plekken waar je kunt reizen met OVpay kun je contact opnemen met de vervoerder.

Waar kan ik mijn reiskosten zien?

Ga naar de

webtool van OVpay en voer de 14 cijfers en letters die achter "NLOV" staan in je betaaloverzicht, samen met het afgeschreven bedrag. Dan zie je de reiskosten en je gemaakte reizen.

Zelf regelen & Contact