Betalen met Payconiq

Betalen met Payconiq

We worden met z’n allen steeds meer mobiel. Dus waarom niet ook betalen met je mobiel? Met de app van Payconiq kun je snel, gemakkelijk en veilig betalen aan de kassa of in een webshop.

Samenwerking tussen de Rabobank en Payconiq Betaal door het scannen van de QR-code in webshops en winkels Veilig en snel Voor Android en iOS

Hoe werkt het?

Met Payconiq betaal je in een webshop of aan de kassa door het scannen van een QR-code. Dit is een digitale streepjescode. De QR-code verschijnt op de pinautomaat of op je computerscherm als je online shopt. Je scant de code met je mobiel en geeft akkoord met je vingerafdruk of viercijferige code. Je betaling wordt daarna verwerkt. 

Betaal je in een app of op je smartphone? Klik dan op de link betalen met Payconiq en geef akkoord in de Payconiq app.

Voorwaarden

Je kunt de Payconiq alleen gebruiken als je een van onderstaande pakketten bij ons hebt afgesloten:

Rabo DirectPakketRabo BasisPakketRabo TotaalPakketRabo RiantPakketRabo Studentenpakket.

Verschil met Rabo Wallet 

Als klant van Rabobank kun je ook betalen met je smartphone via de Rabo Wallet. Hiermee kun je contactloos betalen door je telefoon naast de betaalautomaat te houden. Met Payconiq betaal je ook met je mobiel, maar dan door de QR code te scannen.

Aan de slag

  1. Download de app in de appstore.
  2. Open de app en vul je gegevens in.
  3. Selcteer je bank en je mobiel bankieren app opent zich.
  4. Selecteer je betaalrekening.
  5. Geef Payconiq toegang tot je rekening.
  6. Onderteken in je mobiel bankieren app met je vingerafdruk of vijfcijferige code.
  7. Aan de slag!

Liever iets meer? Pas je limiet aan

Wil je met Payconiq meer dan € 250 per dag betalen? Stel dan je limiet om te kunnen overboeken zonder Rabo Scanner hoger in. Hoe doe je dat? Ga in de Rabo App naar ‘Zelf regelen’ en naar ‘Betaal- en spaarrekening’. Selecteer ‘Betalen zonder Rabo Scanner’ en pas je limiet aan. Dit kan tot een maximum van € 1000 per dag.

Download Payconiq

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je Payconiq een keer proberen? Download de app dan in de appstores van Apple of Google en ontdek het gemak van mobiel betalen. Vergeet niet om via je Rabo App toegang te geven aan Payconiq. Kijk bij 'Zelf regelen' en 'Toegang' hoe je dit doet.

Welkom in de toekomst.