Gezamenlijke rekening

Een en/of rekening voor als u samen de kosten wilt delen

Samen een bankrekening openen

Er zijn verschillende redenen waarom u een gezamenlijke rekening wilt openen. Bijvoorbeeld omdat u gaat samenwonen met uw partner, met een vriend(in) of een medestudent. Of om de kosten te delen met iemand waarmee u niet samenleeft. Met een gezamenlijke rekening houdt u overzicht en grip op jullie gezamenlijke in- en uitgaven.

Een gezamenlijke rekening is onderdeel van een betaalpakket. Het DirectPakket wordt door samenwoners het meest gekozen. Dit kost slechts € 2,90 per maand.

  • een bankpas en online bankieren
  • online bankieren
  • Rabo Alerts via sms en e-mail
  • 0,2% rentekorting op een Rabobankhypotheek

Een betaalpakket op maat

Wilt u hulp bij de keuze voor een betaalpakket? Gebruik dan onze Pakketkiezer. U ziet direct bij welk pakket uw vaste kosten het laagst zijn. U stelt zelf uw pakket samen en betaalt alleen voor wat u nodig heeft.

Rekeninghouder toevoegen

Als één van u al een rekening bij de Rabobank heeft en u wilt die rekening samen gaan gebruiken, laat er dan een en/of rekening van maken. Neem contact op met uw Rabobank om de tenaamstelling aan te passen.

Vind uw Rabobank

Samen geldzaken regelen

Praten over geld
Zodra u samen de kosten gaat delen, heeft dat gevolgen voor uw financiële situatie. Geldzaken zijn vaak niet het leukste gespreksonderwerp. Toch is het goed om bijvoorbeeld afspraken te maken over:

  • hoe u de woonlasten verdeelt
  • wie de boodschappen betaalt
  • hoeveel van uw inkomen u in de gezamenlijke ‘pot’ legt
  • hoe u omgaat met uw belastingaangifte

Lees meer over kosten verdelen

Het Nibud geeft onafhankelijke tips over hoe u samen uw geldzaken regelt. En op de website van de Belastingdienst leest u meer over fiscaal partnerschap.

Bezoek de website Nibud.nl

Bezoek de website Belastingdienst.nl

Financieel advies bij samenwonen

Aanvullende bankzaken
Naast het openen van een gezamenlijke rekening, kunt u natuurlijk ook bij ons terecht voor financieel advies. Wilt u graag weten wat u met elkaar moet regelen voor bijvoorbeeld uw verzekeringen, pensioen, hypotheek of spaargeld? Of heeft één van u een (studie)schuld en wilt u weten hoe u daar slim mee omgaat? Maak dan samen een afspraak met een adviseur.

Financieel advies bij samenwonen

Uit elkaar

Rekening los van elkaar gebruiken
Natuurlijk gaat u er niet vanuit als u een gezamenlijke rekening opent: ruzie. Toch is het goed om te weten dat u bij ruzie allebei geld kunt opnemen of de rekening kunt opzeggen. U mag de gezamenlijke rekening namelijk los van elkaar gebruiken. Wilt u dit voorkomen? Neem in zo’n situatie contact op met ons. Wij regelen dan dat u de rekening alleen gezamenlijk kunt gebruiken.

Financieel advies bij uit elkaar gaan

Contact

Rabobank