Onze creditrentes voor betaalrekeningen

Op deze pagina vind je de actuele creditrentepercentages van onze betaalrekeningen.

Rentetarieven vanaf 1 juli 2020

De rentetarieven van onze betaalrekening zijn variabel. Dit betekent dat de creditrente ieder moment kan wijzigen. De saldoschijven en rentepercentages zijn onder voorbehoud.

Rabo DirectPakket, Rabo BasisPakket, Rabo TotaalPakket, Rabo RiantPakket, Rabo StudentenPakket en de Rabo Jongerenrekening

Saldoschijf Rente over het saldodeel
€ 0 t/m € 100.000  0,00%
Boven € 100.000 t/m € 1 miljoen  0,00%
Boven € 1 miljoen -0,50%

Hoe berekenen we de rente?

De rente op je rekening berekenen wij op basis van jouw dagelijkse valutaire saldo. Dit is het saldo waarover de bank rente vergoedt of berekent. Daarbij gaan wij uit van het werkelijke aantal dagen in een maand en jaar. In 2020 rekenen wij bijvoorbeeld met 366 dagen omdat het een schrikkeljaar is. De rentetarieven op deze pagina gelden per jaar, maar omdat wij de rente van je betaalrekening per maand afrekenen kan de effectieve rente anders zijn.

Voor het Rabo DirectPakket, Rabo BasisPakket, Rabo TotaalPakket, Rabo RiantPakket, Rabo StudentenPakket en de Rabo Jongerenrekening berekenen wij de rente op basis van drie saldoschijven. Iedere saldoschijf kent een eigen rentepercentage. De saldoschijven en rentepercentages kunnen wijzigen. Voorafgaand aan een wijziging informeren wij je.


Een voorbeeld

Het saldo op je rekening is van 16 t/m 24 mei 2020 € 1,2 miljoen. De rest van de maand is je saldolager dan € 1 miljoen. Dit betekent dat je gedurende 9 dagen, over € 200.000, een rente betaalt van -0,5%.

Saldo boven € 1 miljoen van: Aantal dagen: Rentebedrag:
16 t/m 24 mei 2020 9 (9 / 366) * -0,5% * 200.000 = € 24,59

Rente voor klanten van de Rabobank

De Rabobank is niet van plan de rente onder de 0% te brengen voor klanten met een saldo tot en met €100.000. Maar hoe graag we ook willen, we kunnen geen garanties afgeven dat het nooit gaat gebeuren. We begrijpen dat het heel onnatuurlijk voelt om te betalen voor het geld dat je bij een bank zet. Daarnaast vinden wij als bank dat geld reserveren belangrijk is, bijvoorbeeld voor de btw of toekomstige investeringen.

Meer over waarom de rente zo laag is

Onze rentes wijzigen

Vanaf 1 januari 2021 wijzigen onze rentes.

Lees meer

Pas activeren of blokkeren? Regel het makkelijk online