Machtiging intrekken of incasso blokkeren

Het is nooit leuk als een bedrijf tegen je wil geld van je rekening afschrijft. Wil je dit tegenhouden, trek dan de machtiging voor de incasso in. Geeft het bedrijf hier geen gehoor aan, blokkeer dan de incasso.

Machtiging doorlopende incasso intrekken

Ben je het niet eens met een doorlopende incasso? Zoek dan contact met de opdrachtgever van de incasso of houd de komende afschrijving tegen met een rode kaart. Je trekt hiermee je machtiging in. Zo voorkom je het afschrijven van de komende incasso. Print de kaart uit, vul de gegevens in en stuur de kaart naar het bedrijf dat het geld afschrijft. Een Digitale Incassomachtiging trek je in via de website van de opdrachtgever.

Print rode kaart (PDF)

Incasso blokkeren

Als een bedrijf ondanks de rode kaart weer geld van je rekening afschrijft, stel dan een incassoblokkade in. En vraag de al afgeschreven incasso binnen acht weken terug. Je blokkeert een incasso in het overzicht 'Incassanten en machtigingen' in Rabo Online Bankieren. Als je een bedrijf of land op de blokkadelijst zet, mogen zij geen geld meer incasseren.

Wil je dat een bedrijf maar een bepaald bedrag of een aantal keren per jaar incasseert, stel dan een beperking in. Dat doe je ook in het overzicht 'Incassanten en machtigingen'.

  1. Log hieronder in via de oranje knop, je komt nu in het overzicht ‘Incassanten en machtigingen’.
  2. Selecteer een bedrijf of de machtiging die je wilt blokkeren of beperken. Een land blokkeer je bij 'Meer opties', onderaan het scherm.
  3. Kies 'Ondertekenen'.
Stel incassoblokkade in

Lees meer over incasso terugboeken

Standaard alle bedrijven blokkeren

Als je een blokkadelijst niet voldoende vindt, stel dan een goedkeuringslijst in. Je bepaalt hierin welk bedrijf wél geld van je rekening mag afschrijven. Daarmee blokkeer je standaard alle andere bedrijven. Bedrijven incasseren dus alléén als je ze vooraf goedkeurt op de lijst.

  1. Log hieronder in via de oranje knop, je komt nu op het overzicht ‘Incassanten en machtigingen’.
  2. Kies 'Meer opties'.
  3. Kies 'Goedkeuringslijst instellen'.
  4. Vul je e-mailadres in waarop je meldingen wilt ontvangen.
  5. Kies 'Ondertekenen'.
Maak een goedkeuringslijst

Service en Contact