Machtiging intrekken of incasso blokkeren

Het is nooit leuk als een bedrijf tegen je wil geld van je rekening afschrijft. Wil je dit tegenhouden, trek dan de machtiging voor de incasso in. Geeft het bedrijf hier geen gehoor aan, blokkeer dan de incasso.

Machtiging doorlopende incasso intrekken

Ben je het niet eens met een doorlopende incasso? Zoek dan contact met de opdrachtgever van de incasso of houd de komende afschrijving tegen met een rode kaart. Je trekt hiermee je machtiging in. Zo voorkom je het afschrijven van de komende incasso. Print de kaart uit, vul de gegevens in en stuur de kaart naar het bedrijf dat het geld afschrijft.

Incasso blokkeren

Als het bedrijf ondanks de rode kaart weer geld van je rekening afschrijft, stel dan een incassoblokkade in. En vraag de al afgeschreven incasso binnen acht weken terug. Je maakt hiervoor een blokkadelijst aan in Rabo Internetbankieren. Als je een bedrijf of land op de blokkadelijst zet, mogen zij geen geld meer incasseren.

Wil je dat een bedrijf niet meer dan een bepaald bedrag incasseert? Stel dan in hoe vaak en hoeveel geld een bedrijf of land mag incasseren. Dit doe je ook in de blokkadelijst.

  1. Log hieronder in via de oranje knop, je komt nu op de pagina ‘Blokkade- of Goedkeuringslijst instellen’.
  2. Kies 'Blokkadelijst'.
  3. Zet een bedrijf op de blokkadelijst door op het groene schuifje te klikken. Het schuifje wordt rood en zo blokkeer je het bedrijf. Als je een heel land wilt blokkeren, vink dan het land aan in het lijstje met landen onderaan de pagina.
  4. Vul je e-mailadres in en controleer je ingevulde gegevens.
  5. Kies 'Ondertekenen'.

Lees meer over incasso terugboeken

Standaard alle bedrijven blokkeren

Als je een blokkadelijst niet voldoende vindt, stel dan een goedkeuringslijst in. Je bepaalt hierin welk bedrijf wél geld van je rekening mag afschrijven. Daarmee blokkeer je standaard alle andere bedrijven. Bedrijven incasseren dus alléén als je ze vooraf goedkeurt op de lijst.

  1. Log hieronder in via de oranje knop, je komt nu op de pagina ‘Blokkade- of Goedkeuringslijst instellen’.
  2. Kies 'Goedkeuringslijst'.
  3. Haal een bedrijf van de goedkeuringslijst door op het groene schuifje te klikken. Het schuifje wordt rood en zo blokkeer je het bedrijf.
  4. Vul je e-mailadres in en controleer je ingevulde gegevens.
  5. Kies 'Ondertekenen'.