Spoedbetaling binnen en buiten Europa

Eindelijk de perfecte vakantiebestemming gevonden? Die wil je natuurlijk snel veiligstellen. Met een spoedoverboeking staat je aanbetaling vaak al binnen anderhalf uur op de rekening van de Franse camping.

Spoedoverboeking in euro naar een SEPA-land

Bijna alle landen binnen Europa horen bij SEPA (Single Euro Payments Area). Een spoedbetaling van je betaalrekening naar een betaalrekening in een SEPA-land doe je gewoon in euro’s, zelfs als het land een andere muntsoort heeft.

Bekijk de SEPA-landen

Spoedoverboeking buiten Europa

Een spoedoverboeking buiten het SEPA-gebied of een spoedbetaling in vreemde valuta, is niet mogelijk. Deze Wereldbetalingen gaan al op de snelst mogelijke manier. Een Wereldbetaling duurt gemiddeld drie werkdagen.

Bekijk de betalingsinformatie per land

Zo doe je een spoedoverboeking

Een spoedbetaling kost € 15. Ga langs bij een Rabobank bij jou in de buurt. Neem je bankpas, de betaalgegevens en je legitimatie mee.

Als je op werkdagen voor 16.30 uur een spoedbetaling doet naar een rekening bij een bank in Europa die bij het SEPA-gebied hoort dan staat het bedrag in de meeste gevallen binnen anderhalf uur op de rekening van de ontvanger.

Naar je Rabobank

Spoedoverboeking nodig of niet

Check of het nodig is om een spoedbetaling te doen. De tijd die nodig is om een bedrag van de ene rekening naar de andere over te boeken, de verwerkingstijd, is ook zonder spoed behoorlijk snel.

Overboeken naar een SEPA-land 

Als je geld overmaakt vanaf je betaalrekening naar een rekening bij een andere bank in een SEPA-land dan gelden de volgende verwerkingstijden: 

Overgemaakt op werkdagen voor 15.00 uur. Je betaling staat nog dezelfde werkdag op de rekening van de ontvanger.Overgemaakt in het weekend of op werkdagen na 15.00 uur. Je betaling staat de eerstvolgende werkdag op de rekening van de ontvanger.

In het weekend of op feestdagen

Een spoedbetaling naar een SEPA-land is niet mogelijk in het weekend. Ook op feestdagen is een spoedbetaling niet mogelijk. Meer weten over de verwerkingstijden in het weekend en op feestdagen? Lees dan de informatie op de speciale pagina's over dat onderwerp.

Verwerkingstijd betaling Betaalopdrachten in het weekend en op feestdagen

Veelgestelde vragen

Kan ik online of via de app een spoedbetaling doen?

Nee, helaas. Je kunt via de Rabo App geen spoedoverboeking doen.  

Kan ik een spoedbetaling annuleren?

Het is niet mogelijk om een spoedoverboeking te annuleren. Als een spoedoverboeking ten onrechte is gedaan, neem dan contact op met de ontvanger en vraag of die het bedrag terugboekt. De kosten van de spoedoverboeking moet je nog steeds betalen. 

Wat zijn de verwerkingstijden als ik geld overmaak?

Als je geld overmaakt naar een andere rekening dan gelden verschillende verwerkingstijden.

Bekijk de verwerkingstijden van je betaling Bekijk de verwerkingstijden van je betaling tijdens weekend en feestdagen

Service en Contact