Betalingen naar Azerbeidzjan

U vindt hier relevante informatie die u kunt gebruiken voor betalingsopdrachten naar Azerbeidzjan.

Generieke informatie

Naam land:Azerbeidzjan
SEPA-land:Nee
Landcode:AZ
Muntsoort:AZN (Azerbeidzjaanse Manat). U kunt in deze muntsoort niet betalen of ontvangen.
Rekeningnummer aangeduid als:hesab nömrələri
Opbouw van het rekeningnummer:Zie IBAN.
IBAN:Het IBAN bestaat uit 28 posities alfanumeriek (bijvoorbeeld AZ21 NABZ 0000 0000 1370 1000 1944).

Let op: het IBAN van de begunstigde kan nooit zelf berekend worden! Een correct IBAN kunt u alleen verkrijgen via de (bank van de) begunstigde.

Specifieke informatie

Het gebruik van het IBAN is voor dit land verplicht.

Kosten correspondentbank

Wanneer u een transactie in euro's met kostenoptie SHA of BEN boven de €250,- overmaakt naar Azerbeidzjan, worden door de correspondentbank verwerkingskosten ingehouden op het transactiebedrag. Deze kosten bedragen €3,50. Voor transacties boven de €2.500,- bedragen deze kosten €10,50. Daarnaast kan ook de bank van de begunstigde kosten in rekening brengen richting de ontvanger. Wilt u er zeker van zijn dat een bepaald bedrag bij de begunstigde aankomt? Kies dan voor de kostenoptie OUR. U betaalt dan alle kosten, de begunstigde ontvangt het bedrag zonder aftrek van kosten.

Belangrijk voor uw betalingen

Om uw betalingen naar het buitenland correct te kunnen verwerken is het belangrijk dat u uw betalingsopdracht volledig invult. Zo dient, indien deze bekend is, een geldige BIC/SWIFT van de bank van begunstigde vermeld te zijn. Daarnaast dienen de gegevens van begunstigde volledig te zijn en rekeningnummer, volledige tenaamstelling, adres en woonplaats te bevatten om vertraging in het buitenland te voorkomen. Controleer daarom uw factuur en betalingsopdracht, en vraag eventuele ontbrekende gegevens op bij begunstigde.

Lees meer over buitenlandse betalingen

Wat is BIC of SWIFT?

Waar vind ik mijn IBAN?

Contact

Rabobank