Betalingen naar Brazilië

U vindt hier relevante informatie die u kunt gebruiken voor betalingsopdrachten naar Brazilië.

Generieke informatie

Naam land: Brazilië
SEPA-land: Nee
Landcode: BR
Muntsoort: BRL (Braziliaanse Real). U kunt in deze muntsoort niet betalen of ontvangen.
Rekeningnummer aangeduid als: Conta corrente
Opbouw van het rekeningnummer: Er is geen standaard opbouw van het rekeningnummer voor Brazilië beschikbaar.
IBAN: Het IBAN bestaat uit 29 posities alfanumeriek (bijvoorbeeld BR97 0036 0305 0000 1000 9795 493P 1).

Specifieke informatie

Het is verplicht om de volledige naam (geen initialen) van de begunstigde op te geven. De begunstigde kan worden gevraagd documenten te ondertekenen alvorens hij/zij de beschikking over het geld krijgt.

Kosten correspondentbank

Wanneer u een transactie in euro's met kostenoptie SHA of BEN boven de €250,- overmaakt naar dit land, worden door de correspondentbank verwerkingskosten ingehouden op het transactiebedrag. Deze kosten bedragen €3,50. Voor transacties boven de €2.500,- bedragen deze kosten €10,50. Daarnaast kan ook de bank van de begunstigde kosten in rekening brengen richting de ontvanger. Wilt u er zeker van zijn dat een bepaald bedrag bij de begunstigde aankomt? Kies dan voor de kostenoptie OUR. U betaalt dan alle kosten, de begunstigde ontvangt het bedrag zonder aftrek van kosten.

Belangrijk voor uw betalingen

Om uw betalingen naar het buitenland correct te kunnen verwerken is het belangrijk dat u uw betalingsopdracht volledig invult. Zo dient, indien deze bekend is, een geldige BIC/SWIFT van de bank van begunstigde vermeld te zijn. Daarnaast dienen de gegevens van begunstigde volledig te zijn en rekeningnummer, volledige tenaamstelling, adres en woonplaats te bevatten om vertraging in het buitenland te voorkomen. Controleer daarom uw factuur en betalingsopdracht, en vraag eventuele ontbrekende gegevens op bij begunstigde.

Lees meer over buitenlandse betalingen

Wat is BIC of SWIFT?

Waar vind ik mijn IBAN?

Contact

Rabobank