Betalingen naar Mexico

U vindt hier relevante informatie die u kunt gebruiken voor betalingsopdrachten naar Mexico.

Generieke informatie

Naam land: Mexico
SEPA-land: Nee
Landcode: MX
Muntsoort: MXN (Mexicaanse New Peso)
Rekeningnummer aangeduid als: Número de Cuenta.
Opbouw van het rekeningnummer: Het rekeningnummer bestaat uit 18 cijfers.
IBAN: Niet van toepassing.

Specifieke informatie

In Mexico zijn rekeningnummers gestandaardiseerd en worden CLABE genoemd. Gebruik dan ook het CLABE voor uw betaling naar Mexico.

Kosten correspondentbank

Wanneer u een transactie in euro's met kostenoptie SHA of BEN boven de €250,- overmaakt naar dit land, worden door de correspondentbank verwerkingskosten ingehouden op het transactiebedrag. Deze kosten bedragen €3,50. Voor transacties boven de €2.500,- bedragen deze kosten €10,50. Daarnaast kan ook de bank van de begunstigde kosten in rekening brengen richting de ontvanger. Wilt u er zeker van zijn dat een bepaald bedrag bij de begunstigde aankomt? Kies dan voor de kostenoptie OUR. U betaalt dan alle kosten, de begunstigde ontvangt het bedrag zonder aftrek van kosten.

Belangrijk voor uw betalingen

Om uw betalingen naar het buitenland correct te kunnen verwerken is het belangrijk dat u uw betalingsopdracht volledig invult. Zo dient, indien deze bekend is, een geldige BIC/SWIFT van de bank van begunstigde vermeld te zijn. Daarnaast dienen de gegevens van begunstigde volledig te zijn en rekeningnummer, volledige tenaamstelling, adres en woonplaats te bevatten om vertraging in het buitenland te voorkomen. Controleer daarom uw factuur en betalingsopdracht, en vraag eventuele ontbrekende gegevens op bij begunstigde.

Lees meer over buitenlandse betalingen

Wat is BIC of SWIFT?

Waar vind ik mijn IBAN?

Contact

Rabobank