Contactloos betalen met je creditcard

Tijd is geld. Dat geldt ook voor het doen van betalingen. Daarom kun je met creditcards van de Rabobank, net als met je betaalpas, contactloos betalen. Hierbij reken je snel en moeiteloos af. Bij kleine bedragen toets je meestal zelfs je pincode niet in.

Contactloos betalen met je nieuwe creditcard

Gebruik je creditcard één keer met je pincode en daarna kun je contactloos betalen zonder pincode. Dat werkt zo:

  1. Houd de creditcard tegen de betaalautomaat aan
    Soms is dat aan de zijkant of aan de bovenkant, dat verschilt per automaat
  2. Daarna leest betaalautomaat de chip van je creditcard voor alle gegevens die nodig zijn voor de betaling
  3. Wij controleren de gegevens en vervolgens verschijnt de melding op het scherm van de betaalautomaat dat je het bedrag hebt betaald

Voor bedragen tot en met € 50 hoef je meestal geen pincode in te toetsen. Voor hogere bedragen heb je wel je pincode nodig.

Aan- of uitzetten contactloos betalen

Contactloos betalen staat automatisch aan op je creditcard. Bij een betaalpas kun je dit aan- of uitzetten. Bij een creditcard kan dit niet.

Limieten van contactloos betalen

Contactloos betalen zonder pincode in Nederland 

Betalen zonder pincode kan alleen met kleine bedragen. Zo kun je zonder pincode niet meer dan € 50 per keer afrekenen. En kun je niet meer dan € 150 aan achtereenvolgende betalingen zonder pincode doen. Maximum bereikt? Betaal dan één keer met pincode. Hierna kun je weer contactloos betalen zonder pincode tot het totaalbedrag van € 150.

Contactloos betalen zonder pincode in het buitenland 

In de meeste landen waar je met de euro betaalt, gelden dezelfde limieten als in Nederland. Ook in landen waar je niet met de euro betaalt, kun je contactloos afrekenen. In het buitenland kunnen andere limieten gelden voor contactloze betalingen zonder pincode dan in Nederland. Het kan dus voorkomen dat je op vakantie bij hogere bedragen dan € 50 geen pincode hoeft in te toetsen. Wel geldt de totale limiet van € 150.

Lees meer over de limieten

De veiligheid van contactloos betalen

Doordat je je pincode niet intoetst bij kleine bedragen kunnen zakkenrollers je pincode niet afkijken. Iemand kan wel digitaal de gegevens van je creditcard kopiëren, maar dat is ontzettend moeilijk. Mocht dat toch gebeuren, dan is het heel moeilijk om met deze gegevens iets te betalen. Natuurlijk blijft het altijd verstandig om op te letten als je iets afrekent. Vermoed je dat iemand je gegevens gestolen heeft of is je creditcard gestolen of ben je hem kwijt? Onderneem dan gelijk actie en blokkeer je creditcard, dat kan ook tijdelijk.

Dip & Go of Tap & Go

Bij parkeergarages en tolwegen kun je ook betalen zonder pincode. Moet je de creditcard wel in de automaat steken? Dan heet dit Dip & Go. Kun je contactloos betalen? Dan heet het Tap & Go. Zo werkt het.

  • Steek je betaalpas in de automaat of houd deze er tegenaan
  • Check het bedrag en druk op OK

Dip & Go en Tap & Go hebben andere limieten dan contactloos betalen. Je kunt tot maximaal € 100 per keer betalen.

Andere vormen van contactloos betalen

Naast contactloos betalen met je creditcard kun je als alternatief ook Apple Pay gebruiken. Het gebruik ervan werkt net weer even anders dan met je betaalpas, maar levert hetzelfde gemak.

Lees meer over andere vormen van contactloos betalen

Veelgestelde vragen

Wanneer kan ik niet meer contactloos betalen zonder pincode?

Stel, je hebt vandaag al een aantal keer contactloos betaald zonder je pincode in te voeren. Als de volgende betaling zonder pincode het totaal van € 150 bereikt, dan moet je weer één keer met je pincode afrekenen. Daarna kun je weer contactloos betalen zonder pincode tot het totale bedrag van € 150. 

Service en Contact