Extra bestedingsruimte of eerder aflossen op je creditcard

Als je nu iets koopt met je RaboCard of Rabo GoldCard, ontvangt de verkoper direct een betaalbevestiging. Jij betaalt het bedrag later pas aan ons. Je kunt dus gerust die dure aankoop doen bij je favoriete webwinkel. Ook als je pas genoeg geld hebt op het moment dat we je creditcarduitgaven afschrijven. We leggen je uit hoe dit werkt.

Maandelijks betalen

We schrijven je creditcardtransacties elke maand af van je betaalrekening. Dit doen we tegen het eind van de maand, dus rond de tijd dat de meeste mensen salaris krijgen. Je kunt zelf al eerder aflossen door een bedrag van je betaalrekening over te boeken naar je creditcard. Zo voorkom of beperk je de reguliere afschrijving.

Afschrijving bij onvoldoende saldo

We schrijven je betalingen ook af als je onvoldoende saldo hebt. Heb je een betaalrekening zonder de mogelijkheid om rood te staan? Dan betaal je geen rente over het bedrag dat je door de creditcardafschrijving in het rood komt.

Heb je een betaalrekening waarbij je wel tot een afgesproken bedrag rood mag staan en ga je daar door de creditcardafschrijving overheen? Dan betaal je over dat gedeelte geen rente.

Bedrag van je betaalrekening overboeken naar je creditcard

Wil je meer bestedingsruimte op je creditcard of wil je je creditcarduitgaven tussentijds helemaal of gedeeltelijk aflossen? Maak dan geld over van de betaalrekening die gekoppeld is aan je creditcard naar je creditcard. Zo ontstaat er een saldo op je creditcard. Heb je dit bedrag niet (volledig) gebruikt vóór de eerstkomende afschrijving van je creditcarduitgaven? Dan verrekenen we het (restant) saldo met het bedrag van de eerstvolgende afschrijving. Als er na die verrekening nog saldo over is op je creditcard, maken we dat automatisch direct over naar je betaalrekening.

Zo boek je geld over van je betaalrekening naar je creditcard:

 1. Maak een overboeking naar de volgende rekening:
  • Mastercard creditcard: IBAN NL71RABO0350808880 ten name van Rabobank Creditcard Mastercard.
  • Visa creditcard: IBAN NL03RABO0350807000 ten name van Rabobank Creditcard Visa.
 2. Vermeld in de omschrijving het 16-cijferige nummer van je creditcard (zonder puntjes tussen de cijfers).
 3. Uiterlijk drie werkdagen na de overboeking is het bedrag beschikbaar op je creditcard.

Heb je regelmatig meer bestedingsruimte nodig dan de bestedingslimiet van je creditcard? Boek dan geld over met een periodieke overboeking. 

Periodieke overboeking instellen

Saldo op je creditcard overboeken naar je betaalrekening

Saldo op je creditcard kan op verschillende manieren ontstaan. Bijvoorbeeld door: 

 • een terugboeking van een creditcardbetaling door een verkoper na teruggave van een artikel dat je met je creditcard betaalde
 • het terugdraaien van een creditcardbetaling na een gewonnen geschil met een verkoper 
 • het overboeken van geld van je betaalrekening naar je creditcard 

Het is goed om te weten dat we elke maand op de dag van verrekening kijken of er daarna nog saldo op je creditcard staat. Is dat het geval, dan boeken we dat automatisch naar je betaalrekening. Daar hoef je niets voor te doen.

Maar het is ook mogelijk om vóór het moment van automatische verrekening geld over te maken van je creditcard naar je betaalrekening. Neem daarvoor telefonisch contact met ons op via het telefoonnummer dat achterop je creditcard staat. Uiterlijk 3 werkdagen na je verzoek is het bedrag beschikbaar op je betaalrekening.

Veelgestelde vragen

Wanneer worden de creditcardbetalingen afgeschreven van mijn rekening?

We schrijven je creditcardbetalingen elke maand af van je rekening. De datum waarop we de betaling afschrijven hangt af van de creditcard die je hebt.

 • Heb je een Mastercard? Dan is de incassodatum rond de 27ste dag van de maand.
 • Heb je een Visa creditcard? Dan is de incassodatum rond de derde dag van de maand.
 • Heb je kort geleden een nieuwe creditcard van ons ontvangen? Dan schrijven we betalingen af tussen de 24ste en 28ste dag van de maand.

Wil je weten wanneer je de volgende afschrijving kunt verwachten?

Kijk dan in Rabo Online Bankieren of in de Rabo App bij Overzicht → Creditcards. Hier zie je de datum van de eerstkomende afschrijving.

Maak je geen gebruik van internetbankieren of de Rabo App? Dan krijg je een paar dagen voor de afschrijving het rekeningoverzicht van je creditcard. Op dit rekeningoverzicht staat de datum van de eerstkomende afschrijving.

Waar vind ik de betalingen en afschrijvingen van mijn creditcard?

Ben je benieuwd of je deze maand nog een keer lekker uit eten kunt? Of wil je weten welke bedragen we de komende maand afschrijven, en op welke dag? In Rabo Online Bankieren en in de Rabo App vind je een handig overzicht van je betalingen, afschrijvingen en hoeveel je nog kunt besteden met je creditcard. Zo weet je altijd waar je aan toe bent.

Bekijk je transacties

Service en Contact