Ieder jaar ontvang je van ons de Vergoedingenstaat. Dit overzicht geeft jou inzicht in alle kosten die je ons hebt betaald voor je betaalrekening(en), -pakketten en/of -diensten. De Vergoedingenstaat is bedoeld als service en geeft je inzicht en overzicht. Het is handig om te zien welke producten en diensten deel uitmaken van je betaalpakket. En wat je daarvoor hebt betaald. Zo kun je makkelijker de kosten van je rekeningen vergelijken en kun je je uitgaven beter beheren.

Overzicht van jouw kosten voor je betaalrekening Jaarlijks overzicht voor elke betaalrekening Voor jou als particuliere klant

Let op: Ook dit jaar ontvang je de Vergoedingenstaat aan het einde van het jaar. Op je vorige Vergoedingenstaat gaven wij aan deze eerder te zullen sturen. Door het coronavirus hebben wij besloten ons eerst te richten op maatregelen die onze klanten helpen in deze moeilijke tijd. Daarom ontvang je de Vergoedingenstaat later dit jaar. Uiteraard houden wij ons aan de afspraken je de Vergoedingenstaat eenmaal per jaar toe te sturen.

Betalen en opnemen

Welke kosten vind ik terug in de Vergoedingenstaat?

Wij vermelden alle kosten die je hebt betaald voor het aanhouden van je betaalpakket of -rekening en alle diensten die op deze rekening worden aangeboden. Denk hierbij aan de kosten van een buitenlandse overboeking of de kosten van een geldopname met je creditcard.

Toelichting van de kosten in de Vergoedingenstaat (PDF)

Veelgestelde vragen

Waarom krijg ik een Vergoedingenstaat?

Je ontvangt van ons jaarlijks een Vergoedingenstaat, dat is bepaald in Europese wet- en regelgeving. Deze Vergoedingenstaat heeft als doel om iedere klant hetzelfde overzicht te geven van aan de bank betaalde vergoedingen voor particuliere betaalrekeningen en –diensten.

Moet ik iets met de Vergoedingenstaat doen?

De Vergoedingenstaat is bedoeld als service en geeft je inzicht en overzicht. Het is handig om te zien welke producten en diensten deel uitmaken van je betaalpakket. En wat je daarvoor hebt betaald. Zo kun je makkelijker de kosten van je rekeningen vergelijken en kun je je uitgaven beter beheren.

Wat wordt bedoeld met Restitutie vooruitbetaalde kosten?

Je betaalt bij ons een bedrag per maand vooruit voor het aanhouden van een betaalpakket, betaalpas en eventueel een creditcard. Als je de rekening opzegt, betalen wij de vooruitbetaalde abonnementskosten terug over het aantal dagen in die maand dat de rekening al was opgezegd. Deze terugbetaalde abonnementskosten kun je op de Vergoedingenstaat terugvinden als ‘Restitutie vooruitbetaalde kosten’. Deze terugbetaling hebben wij overgemaakt naar het rekeningnummer dat je ons bij het opheffen van de rekening hebt doorgegeven.

Krijg ik als erfgenaam ook een Vergoedingenstaat?

Na overlijden van een dierbare krijgen de erfgenamen, of de persoon die de nalatenschap afhandelt, toegang tot de rekening van de overledene. Eén van de erfgenamen wordt als contactpersoon bij ons geregistreerd. Deze contactpersoon ontvangt ook de Vergoedingenstaat van de overledene.

Voor welke betaalrekeningen krijg ik een Vergoedingenstaat?

Heb je een Jongerenrekening, StudentenPakket, DirectPakket, BasisPakket, TotaalPakket of RiantPakket met daarbij eventueel een Extra Betaalrekening? Dan ontvang je ieder jaar de Vergoedingenstaat van ons.

Hoe ontvang ik mijn Vergoedingenstaat?

De Vergoedingenstaat vind je in Rabo Online Bankieren. Ga naar 'Profiel' rechtsboven in het scherm en dan naar 'Documenten'. Bankier je niet online of ontvang je je rekeningafschriften op papier? Dan ontvang je de Vergoedingenstaat per post.

Krijg ik ook een Vergoedingenstaat als ik mijn betaalpakket heb opgezegd?

Ja, ook dan krijg je een Vergoedingenstaat van deze rekening. Als je online bankiert is de Vergoedingenstaat 8 jaar lang te raadplegen in jouw 'Documenten'. Open hiervoor Rabo Online Bankieren en klik op jouw 'profiel' rechtsboven in het scherm. Heb je geen toegang (meer) tot Rabo Online Bankieren? Dan ontvang je de Vergoedingenstaat per post.

Kan ik mijn pakket omzetten?

Toch niet helemaal tevreden over je betaalpakket? Of is je persoonlijke situatie veranderd waardoor een ander pakket beter bij je past? Geen probleem. Je kunt je huidige pakket gemakkelijk omzetten.

Mijn betaalpakket omzetten
Kan ik een kopie ontvangen van mijn Vergoedingenstaat?

Als je online bankiert kun je de Vergoedingenstaat daar raadplegen. Open Rabo Online Bankieren, ga naar 'Profiel' rechtsboven in het scherm en dan naar 'Documenten'. Heb je geen toegang (meer) tot Rabo Online Bankieren? Of heb je de Vergoedingenstaat niet (meer) op papier? Dan kun je een kopie van de Vergoedingenstaat bij ons aanvragen. Neem hiervoor contact met ons op.

Waarom ontvang ik mijn Vergoedingenstaat over de periode tot 1 november 2019?

Omdat de Vergoedingenstaat nieuw is, sturen wij je eerst het overzicht van het afgelopen jaar. Je krijgt de Vergoedingenstaat dus als volgt:

  • In november 2019 over de periode van 1 november 2018 t/m 31 oktober 2019.
  • In november 2020 over de periode van 1 november 2019 t/m 31 oktober 2020.
  • In april 2021 over de periode van 1 november 2020 t/m 31 maart 2021.
  • Daarna jaarlijks in april over de periode van 1 april van het voorgaande t/m 31 maart van dat jaar.
Wat wordt bedoeld met vergoedingen?

Wij gebruiken, net als andere banken, de term ‘vergoedingen’. Hiermee bedoelen we de vergoedingen die je aan ons hebt betaald. Je kunt de term ‘vergoeding’ dan ook zien als kosten die je hebt betaald.

Waar kan ik uitleg vinden over een gebruikte term?

De termen die wij in de Vergoedingenstaat gebruiken leggen wij uit in een Verklarende woordenlijst (PDF). Bijvoorbeeld wat wij bedoelen met 'ongeoorloofd rood staan'.

Waarom ziet de Vergoedingenstaat er anders uit dan andere documenten van Rabobank?

Alle Vergoedingenstaten hebben dezelfde opmaak. Bij ons en bij andere banken. Zo kun je de kosten die je aan ons hebt betaald gemakkelijker met die van andere banken vergelijken.

Ik ontvang ook een Financieel Jaaroverzicht, wat is het verschil?

In de Vergoedingenstaat staan alleen de kosten van je betaalrekening, -pakket en/of dienst. Het Financieel Jaaroverzicht geeft je inzicht in het saldo en ontvangen en betaalde rente van de diensten die je bij ons afneemt. Zoals bijvoorbeeld je spaarrekening en hypotheek. Je ontvangt beide overzichten wel jaarlijks van ons.

Krijg ik ook een Vergoedingenstaat als ik geen kosten heb gemaakt op mijn betaalrekening?

Ja, je ontvangt van ons ook een Vergoedingenstaat als er geen kosten zijn gemaakt. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij een Rabo JongerenRekening. Ook dan zijn wij wettelijk verplicht je een Vergoedingenstaat te sturen.

Krijg ik een aparte Vergoedingenstaat als ik mijn betaalpakket wijzig in een ander betaalpakket?

Als je in de loop van het jaar je betaalpakket hebt omgezet in een ander betaalpakket, dan ontvang je van het oude betaalpakket en het nieuwe betaalpakket een aparte Vergoedingenstaat.

Kan ik me afmelden voor mijn Vergoedingenstaat?

Je ontvangt je Vergoedingenstaat automatisch ieder jaar van ons. Je kunt je hiervoor niet afmelden.

Sturen andere banken ook een Vergoedingenstaat?

Heb je ook een betaalrekening bij een andere bank? Dan ontvang je ook van deze bank een Vergoedingenstaat. De Vergoedingenstaat ziet er bij iedere bank hetzelfde uit, dus je kunt de kosten gemakkelijk met elkaar vergelijken.

Service en Contact