Heb je uren in de file gestaan, en dan moet je ook nog een parkeerplaats zoeken. Met de Rabo Wallet App vind je parkeerplaatsen in de buurt. Je betaalt direct via de app, dus je hoeft geen geld bij je te hebben. In de Rabo Wallet betaal je alléén voor het parkeren, níet voor alle extra services. Daarom is Rabo Wallet één van de goedkoopste parkeerapps.

Zo werkt parkeren met de Rabo Wallet App

Met de Rabo Wallet App reken je je parkeerkosten af met een zonecode of parkeercode. Dit kan bij bijna alle parkeerautomaten. Nog niet in parkeergarages of in P+R (Parkeren en Reizen) terreinen. Zo werkt parkeren met de Rabo Wallet App:

1. Zoek een parkeerplek

  1. Zoek je parkeerplek.
  2. Open de Rabo Wallet App.
  3. Open ‘Parkeren’.
  4. Klik op de plattegrond om je parkeerplaats te vinden.
    • Staat GPS aan op je telefoon? Dan zie je je parkeerlocatie. Via het informatie icoontje vind je meer informatie over de tarieven op die locatie.
    • Niet de juiste locatie of staat GPS niet aan op je telefoon? Voer in de adresbalk de zonecode van de parkeerplaats in. Of selecteer de parkeerlocatie op de plattegrond.

2. Start je parkeersessie

Selecteer je parkeerlocatie en start je parkeersessie in de app als je de auto hebt geparkeerd. Je kunt zelf een eindtijd voor je parkeersessie instellen. De app berekent het goedkoopste tarief voor de periode die je wil parkeren. Je kunt –gratis- meerdere kentekens in de wallet opnemen. Check dat je de parkeersessie start op het juiste kenteken. Je hebt hier geen parkeerkaart of parkeerbonnetje voor nodig.

Ga zorgeloos winkelen of stappen: de app onthoudt waar je auto staat. Rabo Wallet geeft je altijd de kortste route terug naar je auto.

3. Stop je parkeersessie

Stop de parkeersessie in de Rabo Wallet App als je klaar bent om te vertrekken.

Geldt er een maximale parkeertijd voor je parkeerplek of heb je zelf een parkeertijd ingesteld? Dan hoef je de parkeersessie niet zelf stop te zetten. De parkeersessie in de Rabo Wallet stopt automatisch als de (maximale) parkeertijd voorbij is. Je ontvangt hier een bericht van.

4. Afschrijven van de betaling

Door de dienst Parkeren te starten wordt een deel van je bestedingsruimte op je rekening gereserveerd. Hoeveel bepaal je zelf door een eindtijd in te stellen voor parkeren. Het gereserveerde deel kan je even niet gebruiken. Het mogelijk teveel gereserveerde deel wordt vrijgegeven nadat de parkeersessie is gestopt. Na het parkeren worden de daadwerkelijke kosten direct afgerekend. Ease2Pay verzorgt deze dienst voor de Rabo Wallet App.

Er wordt alleen geld afgeschreven binnen tijden dat betaald parkeren geldt. Parkeer je bijvoorbeeld tot 20.00 uur maar geldt betaald parkeren maar tot 18.00 uur? Dan betaal je natuurlijk maar tot 18.00 uur. 

Sommige gemeentes hebben voordelige tarieven en passen gedurende het aantal uur dat je geparkeerd staat het tarief aan naar een voordelig dagtarief. Dat betekent een vast tarief voor de hele periode dat je geparkeerd staat tot maximaal 24 uur. Dit gaat automatisch. Er zijn ook gemeentes die in sommige zones standaard een dagkaart hebben en dus een vast tarief rekenen ongeacht hoe lang je geparkeerd staat. Dit wordt niet door de Rabo Wallet of Ease2pay bepaald. 

Bekijk daarom goed de tarieven voor je een parkeersessie start. De zones op straat zijn duidelijk zichtbaar, daar geeft de gemeente ook de tarieven aan. Wanneer er per ongeluk toch gekozen is voor een dagkaart, is dat de verantwoordelijkheid van de parkeerder. 

In je historie vind je een overzicht van je parkeersessies terug. Per maand kan je een parkeerrekening opvragen. Handig om te declareren.

Kosten van parkeren met de Rabo Wallet

Je betaalt de kosten voor de tijd dat je je auto parkeert plus € 0,22 per parkeersessie. Er zijn geen andere bijkomende kosten. Alle handige extra diensten zoals kenteken toevoegen en notificaties zijn gratis.

Lees meer over de kosten van de Rabo Wallet

Vragen over parkeren met de Rabo Wallet App

Hier vind je de meest voorkomende vragen over parkeren met de Rabo Wallet. Staat je vraag hier niet bij? Kijk in de ‘veelgestelde vragen’ in de Rabo Wallet App of neem contact op met Ease2Pay via rabowallet@ease2pay.nl. Ease2Pay verzorgt deze dienst voor de Rabo Wallet App.

Ik heb een parkeerboete, terwijl ik een parkeersessie heb gestart

Neem contact op met Ease2Pay via rabowallet@ease2pay.nl. Zij helpen je verder. Ease2Pay verzorgt deze dienst voor de Rabobank.

Ik ben vergeten een parkeersessie stop te zetten

Als je vergeet een parkeersessie stop te zetten, lopen de kosten door. Je krijgt de te veel betaalde kosten niet terug. Let er dus op dat je een parkeersessie altijd op tijd stopzet.

Je krijgt elk uur een gratis waarschuwing dat er een parkeersessie actief is. Wil je deze waarschuwing vaker of minder vaak ontvangen? Pas dan je instellingen aan in de app. Open hiervoor de ‘Rabo Wallet’, ga naar ‘Instellingen’ en dan naar ‘Parkeren’. Aan de notificaties kunnen geen rechten worden ontleend.

Parkeersessie stopzetten lukt niet

Lukt het niet om de parkeersessie stop te zetten, bijvoorbeeld omdat je batterij leeg is of omdat je telefoon gestolen is? Je parkeersessie stopt automatisch wanneer betaald parkeren voor die specifieke zone eindigt. Of op de eindtijd die je zelf hebt ingesteld.

Service en Contact