Eigen bedrijf starten

Klaar voor de start

Bij het starten van een eigen bedrijf komt veel kijken. Bijvoorbeeld met het schrijven van een ondernemingsplan, het openen van een zakelijke rekening, het regelen van verzekeringen, het inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Bent u benieuwd waarmee wij u van dienst kunnen zijn?

Zakelijke rekening met Startersvoordeel

Als starter krijgt u een zakelijke rekening én (bijna) alle producten voor betalen en ontvangen één jaar zonder kosten (tot maximaal € 70 per maand). Dat betekent naar hartenlust onze mobiele pinservice Rabo SmartPin, onze webshopkassa Rabo OmniKassa en onze andere zakelijke betaalproducten uitproberen. U heeft geen zorgen over de kosten en kunt meteen goed van start.

 • 1 jaar alle betaalproducten zonder kosten (tot € 70 per maand)
 • 1 jaar lang uitproberen welke manier van betalen bij uw klanten past
 • met meer dan 500 vestigingen een persoonlijke adviseur altijd in de buurt

Lees meer

Stappenplan voor ondernemers, zzp'ers en freelancers

Als u een onderneming begint, is het handig om een checklist bij de hand te houden. Met zo'n 'stappenplan' houdt u het overzicht en ziet u belangrijke zaken niet over het hoofd. Wij bieden u verschillende handvatten met een algemeen stappenplan voor ondernemers en een specifieke checklist voor beginnende zzp’ers en freelancers.

Hoe gaan uw klanten u betalen?

Welke manier van betalen is voor uw klanten het handigst? U kunt verschillende betaaloplossingen aanbieden, maar het is goed om te bedenken welke betaalmogelijkheden het beste bij u en uw klanten passen. Met het Rabo Startersvoordeel kunt u een jaar lang zonder kosten proberen wat het beste werkt.

Factureren
Als u werkt met facturen, kunt u uw geld op verschillende manieren ontvangen. Dat kan via een binnenlandse overschrijving of een overschrijving uit het buitenland.

Hier vindt u meer informatie over factureren

Bekijk hieronder de verschillende betaalmogelijkheden.

Verzekeren

Als starter loopt u risico’s. U kunt bijvoorbeeld arbeidsongeschikt raken, in een zakelijk conflict belanden of schade lijden (of veroorzaken). Wij bieden voor deze risico’s meerdere verzekeringen. Voor starters hebben we de belangrijkste verzekeringen op een rij gezet.

Alle verzekeringen voor starters

Financieren

Als u een bedrijf begint kunt u als startkapitaal een financiering vanaf € 5.000 online aanvragen. Voor financieringen van bedragen lager dan € 5.000 kunt u voor advies contact opnemen met uw Rabobank. We bekijken dan samen met u de mogelijkheden.

Financiering aanvragen
Bereid u goed voor voordat u een aanvraag indient. Denk bijvoorbeeld aan:

 • goed onderbouwd ondernemingsplan
 • heldere doelstelling en omschrijving wat u wilt financieren
 • online of bij Rabobankadviseur aanvraag doen

Hoe u een ondernemingsplan schrijft

Een ondernemingsplan is de basis van uw nieuwe onderneming. Aan de hand van dit businessplan kunt u financiers overtuigen te investeren en heeft u zelf een leidraad voor de start van uw bedrijf. Een ondernemingsplan bestaat uit enkele onderdelen:

 • uw bedrijf introduceren
 • uw plannen concretiseren
 • de markt onderzoeken
 • verzekeringen en vergunningen bekijken
 • uw financiën in kaart brengen

Meer lezen over het schrijven van een ondernemingsplan

Contact

Rabobank