Eindejaar - Sparen, aflossen of beleggen

Sparen, aflossen of beleggen

Mogelijkheden:

  Als je voldoende geld over hebt, kan je nadenken over opties om meer uit je geld te halen. Denk aan het aflossen van je hypotheek voor lagere maandlasten, beleggen voor een hoger rendement, je jaarruimte benutten voor je pensioen of verder sparen voor bijvoorbeeld een groter spaardoel. Bekijk een aantal mogelijkheden en maak een keuze die nu en in de toekomst bij je past.

  Geef je spaarrekening een oppepper

  Geef je spaarrekening een oppepper

  Wat je spaardoel ook is, sparen kan altijd. In de meeste gevallen heb je direct toegang tot je spaargeld. Handig voor als je snel iets moet vervangen of wilt kopen.

  Spaar deze maand € 500 op je spaarrekening en ontvang een cadeau naar keuze!

  Kies je cadeau

  Extra aflossen ja of nee?

  Extra aflossen ja of nee?

  Elk jaar kan je een gedeelte van je hypotheek terugbetalen zonder vergoedingsrente te betalen. Extra aflossen noemen we dat. Met een extra aflossing betaal je een deel van jouw hypotheekschuld terug. Een prettig idee, want je kan er zo voor zorgen dat jouw maandbedrag daalt.

  Ook als je een aflossingsvrije hypotheek hebt, kan je overwegen om vervroegd af te lossen. Ook het aflossingsvrije deel moet een keer terugbetaald worden. Je kan zo de rentelasten verlagen en de kans op een restschuld is kleiner.

  Bekijk wat in jouw situatie verstandig is Aflossen op je lening?

  Bereik meer met je geld

  Bereik meer met je geld

  Wil jij meer bereiken met je geld? Dan is beleggen misschien iets voor jou. Je hebt met beleggen namelijk meer kans op een hoger rendement dan met sparen alleen. Maar beleggen kent natuurlijk risico’s die sparen niet kent. Er bestaat een kans dat je een deel van je oorspronkelijke inleg kunt verliezen. Wil je geen enkel risico, dan kun je natuurlijk gewoon blijven doorsparen. Maar alleen sparen is niet altijd de enige of juiste oplossing.

  Ontdek hoe je een groot bedrag kunt opbouwen

  Investeer in je pensioen

  Je jaarruimte benutten voor je pensioen

  We moeten allemaal steeds langer doorwerken. En je ontvangt straks mogelijk minder pensioen dan je had verwacht. Je moet dus meer zelf gaan doen voor een goed pensioen.

  Gelukkig mag je een pensioentekort belastingvriendelijk aanvullen door zelf te sparen via de jaarruimte. Je inleg is dan aftrekbaar.

  Zorg dat je weet hoe je pensioen ervoor staat en ontdek de mogelijkheden om nu al je pensioen voor later beter te regelen.

  Kom in actie voor je pensioen en bereken je jaarruimte