Adviseur Marcel Zaat

“Hoeveel geef jij uit aan eten, drinken en vrolijk zijn?”

Meer dan de helft van de Rabobank-klanten zet geld opzij voor later. Een derde hiervan heeft aangegeven dat ze hierbij wel wat extra hulp kunnen gebruiken. Marcel Zaat, Vermogensmanager bij Rabobank Enschede-Haaksbergen, helpt klanten om inzicht te krijgen in hun financiën. “Ik merk dat klanten vooral ontzorgd willen worden.”

Inzicht creëren

“Klanten komen in eerste instantie bij ons op gesprek voor bijvoorbeeld een hypotheek”, vertelt Zaat. Maar het is belangrijk om eerst inzicht te krijgen in hun financiën. Ik stel ze altijd de vraag: Hoeveel geef jij per jaar uit aan eten, drinken en vrolijk zijn?”, zegt Zaat lachend. “Zo kunnen we laten zien of hun uitgavenpatroon bij hun inkomsten past.

Klaar voor de toekomst

“Tijdens het gesprek bekijken we ook meteen hun wensen voor de lange termijn; hebben ze genoeg geld voor de studie van de kinderen en voor hun pensioen? Als er al gespaard is, creëren we potjes voor elk doel en gaan ze, zoals ik dat mooi noem, ‘etiketteren’. Dus wat heb je straks waarvoor nodig. Dat is een soort plan voor de toekomst waarmee de klanten zelf aan de slag kunnen. Ze zijn na het gesprek bewuster van wat ze nu kunnen betalen en wat ze straks moeten betalen.”

Heb je hulp nodig?

Vind je het ook lastig om te starten met geld opzij zetten en heb je onze hulp nodig? Neem dan contact met ons op. Dan bekijken we samen wat we voor je kunnen betekenen. We helpen je graag.

Maak een afspraak