Rabobank helpt je bij het starten met beleggen

Ontdek of beleggen iets voor jou is

Aanpakkers kunnen niet vroeg genoeg beginnen met geld opzij te zetten voor de toekomst. Wil je bijvoorbeeld geld opbouwen voor de studie van je kind of eerder kunnen stoppen met werken? Met sparen alleen lukt het vaak niet. Wellicht is beleggen iets voor jou.

Wat is beleggen eigenlijk?

Beleggen is een handige manier om meer met je geld te bereiken. Net als bij sparen zet je een gedeelte van je geld apart om het meer waard te laten worden. Als je spaart blijft dit op een spaarrekening staan. Als je gaat beleggen stop je je geld in aandelen en obligaties waarvan je hoopt en denkt dat ze meer waard worden. Als je dit goed doet, kun je met beleggen uiteindelijk meer bereiken dan met sparen alleen.

Starten met beleggen hoeft niet spannend te zijn

Je hebt misschien al eens aan beleggen gedacht, maar nog niet de eerste stap durven zetten. Maak nu gemakkelijk en stap voor stap kennis met beleggen en het rendement dat dit kan opleveren.

Starten kan met elk bedrag.
Onze experts beleggen jouw geld verantwoord.
Inleggen of stoppen wanneer jij dat wilt

Goed om te weten:

Beleggen brengt ook risico’s met zich mee. Er bestaat een kans dat je een deel van je oorspronkelijke inleg kunt verliezen. Hoe hoger het rendement dat je wil behalen, hoe meer risico je moet nemen.

Wil je eerst begrijpen hoe beleggen werkt en wat je moet weten als je wilt beginnen met beleggen?

Sparen, beleggen of een combinatie?

Sparen is een goede manier om met weinig risico een reservepotje op te bouwen. Met beleggen kun je op de lange termijn meestal een hoger rendement behalen dan met sparen. Onthoud goed dat dit rendement niet gegarandeerd is. Als het tegenzit kun je een deel van je inleg verliezen. Wil je starten met beleggen? Zorg er dan voor dat je eerst een buffer hebt voor onverwachte uitgaven.

De kenmerken van Rabo Beheerd Beleggen Basis

De rust en gemak van laten beleggen.
Je kunt op ieder moment geld bijstorten of stoppen.
Kies zelf de uitgangspunten zoals de beoogde looptijd, je inleg en het risico dat je wilt nemen.
Beleg in indexfondsen die de waarde van de beurs volgen.
Online aan te vragen.

Rabobank starten met beleggen

Bekijk onze video over starten met beleggen: https://youtu.be/plQDfCYnPmk

Liever eerst een video met uitleg bekijken?

In de onderstaande video legt marketeer Vermogensopbouw bij de Rabobank Suzanne Scheepers uit hoe beleggen werkt, wat de mogelijkheden zijn en hoe je omgaat met looptijd en risico’s. Benieuwd? Bekijk hier haar verhaal.

Suzanne Scheepers legt uit hoe beleggen werkt: https://youtu.be/XP6bB8QBhjM