Gesprek over Duurzaam wonen

Hoe kun jij je huis verduurzamen?

Lisa en Remco hebben duurzame keuzes gemaakt bij het bouwen van hun huis, zoals het gebruik van gerecycled pallethout en het plaatsen van zonnepanelen. Zo kunnen ze veel besparen op hun energiekosten. Een tip van Lisa aan Mo en Lotte is om te starten met zonnepanelen. Dit is een flinke investering, maar verdient zich zeker terug. Denk je ook aan zonnepanelen? Ontdek met onze zonnepanelen scan of jouw huis hiervoor geschikt is.

“Isoleren scheelt geld en is duurzamer”

Ieder huis kan energiezuinig zijn. Ook dat van jou. Ben je geïnspireerd door het gesprek tussen beide stellen en wil je aan de slag maar weet je niet hoe je moet beginnen? We hebben een handig overzicht waarin we stap voor stap uitleggen waar je aan moet denken bij het verduurzamen van je huis.

Handig om te weten

Met duurzaam wonen bespaar je niet alleen geld op je energierekening, je levert ook een positieve bijdrage aan het milieu. Bovendien kan je woningwaarde nog eens stijgen. Lees hier meer over hoe jij kan besparen op je energierekening en je wooncomfort kan verbeteren. Hieronder hebben we alvast een aantal belangrijke zaken voor je uitgelicht.

Hoe kun je het verduurzamen van je woning financieren?

Je wilt jouw woning duurzamer maken en je wilt weten hoe je dit kunt financieren. Er zijn verschillende slimme mogelijkheden. We hebben deze voor je op een rij gezet.

Welke subsidiemogelijkheden zijn er?

De overheid stimuleert het verduurzamen van je huis. Daarom biedt zij verschillende subsidiemogelijkheden aan om het voor jou aantrekkelijker te maken.

Hoe zit het met de verzekering?

Heb je jouw huis het afgelopen jaar verbouwd of verduurzaamd? Of ben je dat van plan? Sommige verzekeraars bieden garantie tegen onderverzekering, maar check altijd voor de zekerheid of dit ook in jouw geval zo is.

Met de Interpolis Woonhuisverzekering ben je tijdens én na een verbouwing automatisch voor de juiste waarde verzekerd. Bovendien zijn zonnepanelen standaard gedekt. Daar hoef je je dus geen zorgen over te maken.

Vier mensen aan tafel in gesprek

Meer weten over het gesprek?

Wil je het gehele gesprek tussen Mo & Lotte en Remco & Lisa over duurzaam wonen rustig nalezen? Dat kan.

Gezonde Geldgesprekken

Gezonde Geldgesprekken

Rabobank presenteert Gezonde Geldgesprekken. Want hoe meer we over geld praten, hoe beter. Het geeft je inzicht in je geldzaken en is de eerste stap naar een financieel gezonder leven. Praat eens over je geldzaken met iemand die je vertrouwt. Inspireer en help elkaar. Met wie ga jij een gezond geldgesprek aan?