Financieel gezonder

We snappen dat je geldzaken je steeds meer bezig houden, vooral in deze tijd waarin alles duurder wordt. En je vaste lasten daardoor een stuk hoger kunnen zijn. Meer inzicht in je financiën kan je helpen om betere keuzes te maken. Lees hoe wij je hierbij kunnen helpen, ook als het écht even tegenzit.

Stelling: Ik kom net niet rond met mijn salaris

Herkenbaar? Dat is niet vreemd. Vooral in deze tijd waarin het leven een stuk duurder is door de inflatie. Met de handige functionaliteiten in de Rabo App kun je meer inzicht krijgen in je uitgaven. Via de functie “inzicht” in de Rabo App zie je in één oogopslag waar je je geld aan uitgeeft én waar je eventueel op kunt besparen. Dat zou net het verschil kunnen maken om beter rond te komen. Ontdek het zelf.

Wat vinden mensen van de stelling?

Wij gingen op pad om de stelling "Ik kom net niet rond met mijn salaris" voor te leggen aan de mensen op straat. Bekijk de video voor de reacties. En zie wat de tip van Rabobank hierbij is.

Zet een stap naar een financieel gezonder leven

De Wegwijzer geeft je concrete tips en handvatten hoe je financieel gezonder kunt worden. Vul de Wegwijzer in en aan de hand van een paar vragen weet jij binnen 2 minuten met welke stap je kunt starten.

Hoe krijg je inzicht en overzicht in geldzaken?
Hoe kun je geld besparen?
Hoe bouw je een buffer op?
Hoe kun je meer uit je geld halen?

Hulp bij geldzorgen

Bijna één op de vijf huishoudens in Nederland ligt wakker van geldzorgen. Herkenbaar? Weet dan dat het iedereen kan overkomen, je hoeft je er niet voor te schamen. Als je geldproblemen hebt of verwacht, blijf er dan niet te lang mee rondlopen. Kom op tijd in actie. Het Rabo Team Hulp bij Geldzorgen biedt een luisterend oor en zoekt samen met jou naar een oplossing.

Hoe ziet jouw financieel plan eruit?

Dromen en doelen voor de toekomst, we hebben ze allemaal. Misschien wil je eerder stoppen met werken of je kinderen financieel ondersteunen bij hun studie. Met het Rabo Financieel Plan krijg je snel inzicht in je mogelijkheden.

Stellingen over geld: wat is jouw mening?

Rabobank ging op pad om verschillende stellingen over geld voor te leggen aan de mensen op straat. Iedere maand wordt een nieuwe stelling gelanceerd. Wat is jouw mening hierover? Laat je inspireren door de reacties van andere mensen en bekijk de tip van Rabobank.

Feiten en Cijfers

52%

52% maakt zich zorgen over zijn of haar financiële toekomst

39%

39% van de Nederlanders praat bij financiële problemen of twijfels niet met vrienden of familie

40%

40% van de Nederlanders heeft minder dan 5.000 euro spaargeld

Gesprek over duurzaam wonen aan tafel

Een Gezond Geldgesprek

Hoe meer we over geld praten, hoe beter. Het geeft je inzicht in je geldzaken en is een goede stap naar een financieel gezonder leven. Praat eens over je geldzaken met iemand die je vertrouwt. Inspireer en help elkaar. Met wie ga jij een gezond geldgesprek aan?

Categorieën