Hoeveel kan ik lenen?

Bereken wat u maximaal kunt lenen op basis van uw inkomsten en uitgaven. Bekijk dan wat uw maandbedrag wordt en welke lening bij u past.

Bruto inkomen per maand
Het bruto inkomen per maand vóór inhouding van belastingen en premies. Vast terugkerende bedragen (behalve vakantiegeld) deelt u door 12. Incidentele vergoedingen (zoals voor reiskosten) mag u niet meerekenen.
Vast contract
Kies 'nee' als u een tijdelijk contract heeft of tijdelijk recht heeft op een uitkering.
Partner
Kies 'ja' als u een partner heeft.
Kinderen jonger dan 21 jaar
Kies 'ja' als u kinderen heeft die jonger zijn dan 21 jaar en die onder uw financiële zorgplicht vallen.
Woonlasten
De woonlasten die u per maand betaalt. Bij een koophuis: de bruto hypotheekrente en aflossingen, de premies kapitaalverzekering en bedragen voor opbouw van vermogen voor aflossing van de hypotheek. Voor huurders: de kale huur. Als u huurtoeslag ontvangt, mag u deze van de huur aftrekken.
Kosten huidige leningen
Het bedrag dat u elke maand betaalt aan leningen en kredieten die u heeft. Denk ook aan studieleningen, postorderkredieten en privéleningen.

Maximale bedrag lenen verstandig?

De berekening hierboven gaat uit van uw huidige inkomsten en uitgaven. Het kan natuurlijk dat u in de toekomst minder geld over heeft om de lening af te lossen. Bijvoorbeeld doordat u uw baan verliest of als uw relatie stopt. 

Wilt u daar rekening mee houden? Dan is het verstandig voor een lager bedrag te kiezen. Bijvoorbeeld 70% van wat u maximaal kunt lenen. Dan kunt u bijvoorbeeld bij werkloosheid uw maandbedrag toch betalen.

Pas uw lening aan op uw leendoel

Uw huis kan een opknapbeurt gebruiken. Of uw auto is dringend aan vernieuwing toe. Waarvoor u ook wilt lenen, we helpen u graag om de beste oplossing te vinden. Klik op uw leendoel en vind handige tips en meer informatie over onze verschillende leenvormen.

Bekijk meer leendoelen

Contact

Rabobank