Aanvraag lening afgewezen

Een stenen aanrechtblad en eikenhouten keukenkastjes. Je had je nieuwe keuken al uitgezocht. Maar nu is je leningaanvraag afgewezen. Hoe komt dat en wat kun je eraan doen?

Hier letten we op bij een leningaanvraag

We willen voorkomen dat een lening een blok aan je been wordt. Daarom letten we bij een aanvraag altijd op je persoonlijke situatie, zoals je:

inkomsten en vaste lastenwoon- en gezinssituatieeventuele schulden of leningen

We vragen je om een aantal documenten op te sturen. Ook doen we een check bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) om te bepalen of geld lenen voor jou verantwoord is.

Lees meer over verantwoord lenen

Mogelijke redenen voor een afwijzing

Je aanvraag kan om verschillende redenen zijn afgewezen. Bij een afwijzing krijg je een brief of e-mail van ons. In dat bericht staat de reden dat je lening is afgewezen.

De meest voorkomende redenen voor een afwijzing zijn:

  • problemen met je aanvraag of documenten
  • een negatieve registratie bij het BKR
  • een te hoog leenbedrag voor je inkomen

Verkeerde of missende documenten

Na je aanvraag vragen we je om documenten op te sturen. Als je dit vergeet of per ongeluk de verkeerde documenten opstuurt, ontvang je in je Berichten van ons een bericht met het verzoek de ontbrekende documenten op te sturen.

Je hebt een negatieve BKR-registratie

Een check bij het Bureau Krediet Registratie is altijd onderdeel van je kredietaanvraag. Dit is wettelijk verplicht. Blijkt daaruit dat je betalingsachterstanden hebt of vorige leningen niet op tijd hebt terugbetaald? Dan wijzen we in de meeste gevallen je aanvraag af.

Het leenbedrag is te hoog voor je inkomsten

Na de check bij het BKR vragen we je om documenten op te sturen. Dit zijn bijvoorbeeld loonstroken of een jaaropgave. Zo kunnen we beoordelen of het leenbedrag past bij je inkomsten en uitgaven.

Als de maandlasten te hoog zijn, kun je misschien je lening niet terugbetalen. In dat geval annuleren we je aanvraag. Neem contact met ons op. We kijken dan samen of je een ander, lager bedrag kunt lenen.

Neem contact met ons op

Service en Contact