Betaalopdracht - Nieuwe buitenlandse betaalopdracht - scherm 1

RIB betalen buitenland

1. Muntsoort
Voor de Eurobetaling is dit altijd EUR (euro). Voor de WereldBasis en de WereldPlus kunt u de courante muntsoorten gebruiken. 

2. Bedrag
Hier vult u het over te boeken bedrag in. Het maximaal over te boeken bedrag is het bedrag wat door uw Rabobank binnen uw telebankierenovereenkomst is opgevoerd. De maximale waarden zijn voor Rabo Internetbankieren € 50.000 en voor Rabo Internetbankieren Professional € 2.500.000.

3. Van rekening
In deze lijst selecteert u het rekeningnummer waarvan het bedrag mag worden afgeschreven. 

4. Naar rekening
Hier vult u het rekeningnummer in van degene naar wie het geld moet worden overgeboekt. Dit is bij voorkeur een IBAN (International Bank Account Number, zie ook Begrippen/IBAN). De IBAN is verplicht voor betalingen naar de 27 EU-landen + Noorwegen, Liechtenstein, Ijsland, Zwitserland en Monaco. Voor meer informatie over rekeningnummers zie Landeninfo.
Vanwege de koersverschillen is het niet mogelijk om over te boeken tussen uw Eurorekening en uw vreemde valutarekening (of andersom). U kunt geen betaalopdrachten invoeren van uw Eurorekening naar de daarbij horende vreemde valutarekening met hetzelfde rekeningnummer. De opdrachten worden afgekeurd. Wilt u toch geld overmaken van uw Eurorekening naar uw vreemde valutarekening, neem dan contact op met uw eigen Rabobank.

5. Adresboek
In deze lijst kunt u een begunstigde selecteren die u eerder in uw adresboek heeft opgenomen. 

6. Land bank begunstigde
In de lijst 'Land bank begunstigde' kiest u het land waar de bank van de begunstigde is gevestigd. Wanneer u bij 'Naar rekening' een IBAN invult, wordt dit veld automatisch gevuld met het land dat correspondeert met de letters van het IBAN. 

7. Verdeling van de kosten
Hier geeft u aan wie welke kosten voor de betaalopdracht betaalt. Voor betalingen naar de 27 EU-landen + Noowegen, Liechtenstein, Ijsland, Zwitserland en Monaco moet dit altijd 'Kosten in het buitenland voor begunstigde' zijn. 

8. Spoed
U kunt hier aangeven of de opdracht met spoed moet worden overgeboekt. Let op! 'Spoed' brengt extra kosten met zich mee!

9. Specifieke instructies
Deze keuze is toegankelijk voor klanten met Rabo Internetbankieren Professional. Wanneer u deze optie aanvinkt, kunt u kiezen uit onderstaande opties:
Afwijkende routing: Als u de afwikkeling van de cheque via een andere bank wilt laten verlopen dan de standaard routing, dan klikt u op de button ‘Afwijkende routing’ en vermeldt u de door u gewenste routing.
Faxbevestiging: Indien u een faxbevestiging van de uitgevoerde betaalopdracht naar een persoon of bedrijf wilt verzenden, kunt u dit veld selecteren en vervolgens het faxnummer invoeren. Vergeet niet het landennummer mee te geven bij een fax naar het buitenland.
Beschikbaarstelling: Bij een beschikbaarstelling, selecteert u dit veld.
Extra info: Indien meerdere keuzes van toepassing zijn, kunt u dit veld selecteren en vervolgens alle informatie in de rubriek vermelden.

 • < Volgende >
  U gaat naar het volgende scherm met behoud van gegevens.

 • < Annuleren >
   Verwijdert uw ingevoerde gegevens. U kunt opnieuw gaan invoeren.

 • < Meer informatie over betalen naar het buitenland>
  Hier vindt u algemene informatie over betalen naar het buitenland.

 • < Meer informatie over tarieven >
  Hier vindt u per producttype een overzicht van de kosten die voor het uitvoeren van de opdracht worden berekend.