Hulp bij financiële problemen

Schulden, geld- of betaalproblemen? U staat er niet alleen voor.

Praat met ons

Ook als het financieel tegenzit, staan wij voor u klaar. Hoe eerder u ons laat weten over uw geld- of betalingsproblemen, hoe beter we u kunnen helpen. Het is nooit te laat om met ons te praten. Als u contact met ons opneemt, kunnen we samen zoeken naar een oplossing.

Ik verwacht geldproblemen

U verwacht geldproblemen. Bijvoorbeeld omdat u uw baan kwijtraakt, door een financiële tegenvaller of door een scheiding. Neem contact op met uw Rabobank, dan zoekt onze adviseur samen met u naar een oplossing. Hoe eerder u met ons praat, hoe groter de kans dat we financiële problemen kunnen voorkomen.

Ik heb beginnende geldproblemen

U heeft beginnende geldproblemen. Bijvoorbeeld omdat u uw hypotheek of lening een maand niet betaald heeft. Maar u verwacht de achterstand binnen een aantal maanden te kunnen terugbetalen.

Bespreek uw problemen met de adviseur van uw Rabobank. Als het nodig is, kan hij u doorverwijzen naar één van onze specialisten op het gebied van financiële problemen. Hoe eerder u contact met ons zoekt, hoe beter we u kunnen helpen.

Ik heb grote geldproblemen

U heeft grote geldproblemen waar u zelf niet meer uitkomt. U heeft bijvoorbeeld uw hypotheek een aantal maanden niet betaald. Daarnaast heeft u andere schulden en u weet niet meer hoe u de achterstanden moet inlopen.

Wat de reden van uw financiële problemen ook is: neem contact met ons op. Hoe eerder u contact met ons zoekt, hoe beter we u kunnen helpen. Wacht niet tot de achterstanden nog hoger zijn opgelopen.

U staat er niet alleen voor. Onze adviseur zoekt samen met u naar een oplossing of verwijst u door naar één van onze specialisten op het gebied van financiële problemen.

Laat u helpen

Als u geld- of betaalproblemen heeft of verwacht, blijf dan niet te lang zelf tobben. Laat u helpen door Geldfit, een vrijwilliger van Humanitas Thuisadministratie of door een SchuldHulpMaatje.

Geldfit

Inkomsten en uitgaven in balans houden is best een uitdaging. Geldfit.nl helpt om uw geldzaken fit te houden of om ze weer op orde te krijgen. Doe de test en krijg passende tips om mee aan de slag te gaan. Of kijk waar u in uw buurt terecht kunt voor hulp bij geldzaken.

Lees meer op Geldfit.nl

Humanitas Thuisadministratie

Geldzaken of administratie bijhouden is niet voor iedereen even makkelijk. Een vrijwilliger van Humanitas Thuisadministratie helpt u kosteloos uw financiële zaken op orde te brengen en te houden. Zodat u daarna zelf weer verder kunt. Vraag tijdig om hulp, dan voorkomt u (grote) financiële problemen.

Lees meer op Humanitas.nl

SchuldHulpMaatje

Bij SchuldHulpMaatje kan iedereen met geldproblemen terecht voor gratis hulp van een deskundige en betrouwbare vrijwilliger, een maatje. Dit maatje:

  • Zet samen met u al uw inkomsten, uitgaven, schulden en betalingsachterstanden op een rij.
  • Helpt bij het plannen van uitgaven en een administratie bijhouden.
  • Helpt bij het maken van een aangepast budget als uw inkomsten of uitgaven door omstandigheden veranderen.
  • Ondersteunt u als u denkt dat u schuldhulpverlening nodig heeft.

Lees meer op Uitdeschulden.nu

Contact

Rabobank