Energiezuinig en duurzaam wonen

Duurzaam wonen in een energiezuinig huis

Als coöperatieve bank en grootste hypotheekverstrekker van Nederland wil de Rabobank bijdragen aan het verduurzamen van de woningmarkt. Want een duurzaam huis kan veel opleveren. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor u als woningeigenaar. Wij helpen u graag op weg naar een energiezuinig huis. Kent u de mogelijkheden al?

Duurzaam verbouwen

Elke woning kan energiezuinig zijn. Als u maar weet waar te beginnen. Wij helpen u graag op weg. Wist u dat door een duurzame verbouwing de waarde van uw woning kan stijgen? Ook daalt uw energierekening. Zo kunt u uw investering terugverdienen en kunt u een eigen vermogen opbouwen.

Ga in 4 stappen naar een energiezuiniger huis

Lees meer over duurzaam verbouwen

Doe de gratis HuisScan van GreenHome

Met de HuisScan van GreenHome ziet u direct wat voor uw woning goede energiebesparende maatregelen zijn. En hoeveel u daarmee kunt besparen. Ook komt u in contact met lokale ondernemers die energiebesparende maatregelen voor u kunnen uitvoeren. Zo wordt het verduurzamen van uw huis een stuk gemakkelijker.

* GreenHome maakt gebruik van open databronnen, bijvoorbeeld van het CBS en het Kadaster. Aan de uitkomsten van de HuisScan kunnen geen rechten worden ontleend in de richting van de Rabobank.

Uw duurzame huis en verbouwing financieren

Duurzaam huis kopen Duurzame verbouwing
Koopt u een duurzame nieuwbouwwoning met Groenverklaring? Dan kan de Rabo GroenHypotheek interessant zijn. U krijgt tijdens uw eerste rentevaste periode korting op de hypotheekrente voor 10 jaar vast.* U kunt uw duurzame verbouwing met uw spaargeld betalen, maar er zijn meer manieren om uw verbouwing te financieren. Maak bijvoorbeeld gebruik van het flexibele Rabo Groendepot.
Meer lezen over de Rabo GroenHypotheek Meer lezen over het financieren van een duurzame verbouwing

* De maximale hoogte van uw Rabo GroenHypotheek met rentekorting wordt bepaald door de hoogte van de EPC-waarde van de woningen en of de nieuwbouw een appartement of woning is.

Duurzaam wonen met groene energie

In Nederland wordt slechts 6% van de energie duurzaam opgewekt. Daarmee zijn wij een van de slechtst presterende Europese landen. Hier willen we iets aan doen! Samen met alle klanten van de Rabobank kunnen we bijdragen aan een duurzamer Nederland. Stap over naar Nederlandse groene energie Vandebron.

Kies bewust en maak verschil

  • Stap over naar wind-, bio- of zonne-energie Vandebron
  • Kies zelf van welke Nederlandse energiebron u uw groene energie afneemt
  • Vandebron regelt de overstap

Onze missie: een duurzame woningmarkt

Als coöperatieve bank en grootste hypotheekverstrekker van Nederland willen we onze maatschappelijke bijdrage leveren aan de verduurzaming van de woningmarkt. Volgens Europese afspraken moeten alle woningen en kantoren in Nederland vanaf 2050 energieneutraal zijn. Dat betekent dat een gebouw minimaal zoveel energie opwekt als het verbruikt.

In Nederland staan nog veel woningen die niet energiezuinig zijn. Deze woningen hebben een energielabel C of lager. Door het verduurzamen van uw woning makkelijker te maken, willen we alle woningen in Nederland energiezuiniger maken. Doet u met ons mee?

Energielabels woningen met een Rabobankhypotheek*

* per 30 november 2017

Bespreek de mogelijkheden met ons

Wilt u meer weten over duurzaam wonen en het verduurzamen van uw woning? Of bent u benieuwd naar de financiële mogelijkheden hiervoor? Onze adviseur bespreekt dit graag met u. Dit gesprek is kosteloos en vrijblijvend.

Contact

Rabobank