Financieringsmogelijkheden

Financieringsvormen

  Je hebt interesse om je woning duurzamer te maken en bent benieuwd hoe je dit kunt financieren. Er zijn verschillende slimme mogelijkheden. Je kunt je eigen geld ervoor inzetten of geld lenen. Er zijn speciale leningen van de overheid om woningeigenaren te stimuleren hun woning te verduurzamen. Ook kun je energiebesparende maatregelen vaak meefinancieren in de hypotheek. Ontdek de financieringsoplossingen voor de verduurzaming van je huis.

  Maak een afspraak met een adviseur

  Zet spaargeld in

  Eigen vermogen zoals spaargeld gebruiken voor een duurzame verbouwing is vaak voordeliger dan het afsluiten van een lening. Je hebt dan lagere maandlasten door een lagere energierekening en waardevermeerdering van je huis zonder dat jouw schuld stijgt.

  Ontdek hoe leuk sparen kan zijn

  Sluit een hypotheek af

  Er zijn meerdere regelingen waarmee je een extra hypotheek of extra ruimte kunt krijgen om de kosten van een duurzame verbouwing te financieren. Onze adviseurs bespreken graag jouw persoonlijke mogelijkheden met je.

  Maak een afspraak
  Een extra hypotheek op basis van de woningwaarde

  In 2018 kun je tot 100% van de woningwaarde lenen. Wil je jouw huis duurzaam verbouwen? Dan kun je de kosten voor energiebesparende maatregelen meenemen in je hypotheek. Ook bij een hypotheek met NHG. Voorwaarde is dat de totale hypotheek niet meer dan 106% van de waarde van het huis ná verbouwing mag bedragen. En het extra leenbedrag moet helemaal worden besteed aan de energiebesparende maatregelen.

  Voorbeeld
  Woningwaarde: €250.000
  Maximale hypotheek (100% van de woningwaarde): €250.000
  Maximale hypotheek met energiebesparende maatregelen (106%): €265.000

  Een extra hypotheek op basis van jouw inkomen

  Als je energiebesparende maatregelen neemt, wordt jouw energierekening vaak lager. Daarom kun je voor de kosten van een duurzame verbouwing tot € 9.000 extra hypotheek krijgen. Om voor deze extra hypotheek in aanmerking te komen, moet jouw jaarinkomen minimaal € 33.000 zijn. Deze regeling geldt ook voor de aankoop van een woning met een energielabel van minimaal A++.

  Groenhypotheek

  Koop je een milieuvriendelijke en duurzame nieuwbouwwoning? Dan kan de Rabo GroenHypotheek interessant voor je zijn. Met de Rabo GroenHypotheek krijg je tijdens jouw eerste rentevaste periode korting op de hypotheekrente voor 10 jaar vast.

  Meer lezen over de Rabo Groenhypotheek

  Extra financieringsruimte voor NulopdeMeter woning

  Bij het kopen of verbouwen naar een NulopdeMeter woning kun je maximaal € 25.000 extra hypotheek krijgen omdat je per saldo geen energierekening hebt. Om voor deze extra ruimte in aanmerking te komen gelden een aantal voorwaarden:

  • je moet met een energieprestatiecertificaat of rapport aantonen dat er daadwerkelijk sprake is van een Nulopdemeter-woning
  • jouw inkomen moet minimaal € 33.000 zijn
  • er is voor minimaal 10 jaar een energieprestatiegarantie afgegeven door de bouwende partij
  Extra financieringsruimte voor woning met een EPC of EI ≤0

  Wanneer je een woning koopt met een energie-index (EI) of een energieprestatie-coëfficient (EPC) gelijk aan of lager dan nul kun je maximaal € 15.000 extra hypotheek krijgen. Een Energie-Index wordt opgesteld door een gecertificeerde energieadviseur. Je kunt de EPC berekening van jouw huis opvragen bij de aannemer, makelaar of projectontwikkelaar.

  Het Rabobank Groendepot

  Het Groendepot is een bouwdepot speciaal voor het nemen van energiebesparende maatregelen. Met dit bouwdepot heb je voor 24 maanden een rekening tot je beschikking waar je jouw duurzame verbouwing mee kunt betalen. Zolang je het geld niet gebruikt, ontvang je hierover een rentevergoeding die gelijk is aan de afgesproken hypotheekrente. Met het Groendepot leg je je niet vast op specifieke maatregelen, maar kun je later bepalen aan welke energiebesparende maatregelen je het geld besteedt. Met onze duurzaamheidspartner GreenHome helpen wij je graag mee op weg.

  Lees meer over de werking van een Groendepot

  Duurzaam wonen

  0,2% korting op je hypotheekrente

  De Rabobank stimuleert energiezuinig en duurzaam wonen. Ontvang 0,2% korting op de hypotheekrente als je een huis koopt, dat voldoet aan de allernieuwste duurzaamheidsnormen. Wanneer je een nieuwbouwwoning kom je in aanmerking voor deze korting op de hypotheekrente, maar ook wanneer je je huis verduurzaamt naar een NulopdeMeter-woning.

  Lees meer

  Sluit de Duurzaamheidslening af

  De Duurzaamheidslening is een persoonlijke lening met speciale rente voor het verduurzamen van je eigen woning. Via de Duurzaamheidslening is het mogelijk om tegen een aantrekkelijke rente geld te lenen voor energiebesparende maatregelen.

  Lees meer over Duurzaamheidslening

  Sluit een Energiebespaarlening af

  Via de Energiebespaarlening is het mogelijk om tegen een aantrekkelijke rente geld te lenen voor energiebesparende maatregelen. De Energiebespaarlening put uit het Nationaal Energiebespaarfonds. De overheid, ASN-bank en de Rabobank maken deze lening mogelijk.

  Lees meer over de Energiebespaarlening

  Wil je meer weten over duurzaam wonen?

  Onze adviseurs bespreken graag jouw persoonlijke mogelijkheden met je.

  Maak een afspraak