Stel onderzoekt subsidie voor energiebesparing van hun huis

Subsidie energiebesparing eigen huis

  Er zijn verschillende slimme mogelijkheden om de verduurzaming van je huis te financieren. Spaargeld, een lening of bijvoorbeeld met subsidie. Zo kun je met de regeling ‘Subsidie energiebesparing eigen huis’ een deel van je investering terug krijgen. Energie besparen wordt zo nóg aantrekkelijker. Benieuwd wat een duurzaam huis jou kan opleveren? Ontdek de mogelijkheden tijdens een persoonlijk gesprek met onze adviseur.

  Duurzaam (ver)bouwen

  De overheid wil duurzaam (ver)bouwen stimuleren en maakt het met deze subsidie dan ook financieel extra aantrekkelijk om energiebesparende maatregelen te nemen. Om voor de subsidie in aanmerking te komen, moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Hieronder hebben we de belangrijkste voor je uitgelicht:

  je neemt minimaal twee energiebesparende maatregelen; je kan de subsidie alleen achteraf (na de verbouwing) aanvragen; je kunt alleen subsidie krijgen als de maatregelen na 15 augustus 2019 door een erkend bouwbedrijf (met een KVK-inschrijving) zijn uitgevoerd; er wordt per woning maximaal één keer subsidie verstrekt; je bent eigenaar én de bewoner van het huis.

  Wil je in aanmerking komen voor deze subsidie? Bekijk dan welke isolatiemaatregelen onder deze regeling vallen. De regeling loopt tot 1 januari 2021 en bedraagt maximaal € 10.000 per woning.

  Ontdek wat een duurzaam huis jou oplevert’

  Ontdek wat een duurzaam huis jou oplevert

  Je woning verduurzamen heeft vele voordelen. Maar hoe weet je wat voor jouw woning slim is om te doen? Iedere woning is uniek en vraagt dus om een andere aanpak. Wil je weten wat het beste bij jouw situatie past? Onze adviseurs bespreken graag jouw persoonlijke mogelijkheden met je.

  Maak een afspraak

  Bespaar op je energielasten

  Naast het isoleren van je huis kan het interessant om aanvullende energiebesparende maatregelen uit te voeren. Tijdens een gesprek met de financieel adviseur doorloop je de HuisScan, die jou inzicht geeft in de vele manieren om energie te besparen, bijvoorbeeld met dubbel glas of zonnepanelen. Zo bespaar je niet alleen op je energiekosten, maar draag je ook bij aan een duurzamere wereld.

  Wil je meer weten over duurzaam wonen?

  Onze adviseurs bespreken graag jouw persoonlijke mogelijkheden met je.

  Afspraak maken