Uitzicht op windmolens die zorgen voor energie in duurzame woningen

Eenvoudig de eerste stap zetten met homeQgo

Een duurzame woning zorgt voor lagere woonlasten, is comfortabel en vaak meer waard. Maar welke maatregelen moet je nemen? Wat is de beste aanpak? HomeQgo weet raad.

homeQgo logo

Verduurzaming op de woningmarkt

Duurzaamheid mag dan als woord volledig ingeburgerd zijn, op de woningmarkt valt er nog genoeg te verduurzamen. Ruim 50 procent van de woningen heeft nog altijd energielabel D of lager. Dat staat voor een hoop energie- en geldverspilling; mensen hebben door een laag energielabel namelijk vaak een hogere energierekening dan nodig. Dat het energiezuiniger maken van de woning gunstig is voor het milieu, weten veel mensen wel. Maar dat het ook lagere woonlasten en een groter wooncomfort oplevert is minder bekend. Hoewel maar liefst 80 procent van de huiseigenaren overweegt te investeren in energiebesparende maatregelen, komt slechts een klein percentage in actie. HomeQgo, een onafhankelijk platform dat samenwerkt met vakspecialisten brengt daar graag verandering in.

Wie is homeQgo?

HomeQgo helpt woningeigenaren hun huis te verduurzamen. Met de online HuisScan krijg je direct inzicht en advies op maat over energiebesparende maatregelen die jij kunt nemen. Én je kunt gelijk online een offerte opvragen bij een gecertificeerd installateur. HomeQgo werkt namelijk samen met een uitgebreid netwerk van gecertificeerde experts die de installatie van jouw duurzame product kunnen verzorgen. Wel zo makkelijk!

Samenwerking met homeQgo

De Rabobank en homeQgo willen zoveel mogelijk mensen helpen om hun woning te verduurzamen. De vraag is namelijk niet óf we duurzamer gaan wonen, maar wanneer. Door samen te werken kunnen we onze impact vergroten en maken we de overstap naar een duurzame woning makkelijk en bereikbaar. Want hoe meer mensen hun woning verduurzamen, hoe minder energie er wordt verspild.

HomeQgo gaat nog een stap verder

De HuisScan meet de woning op afstand in en creëert een 3D-woningmodel. Het enige wat je hiervoor moet doen is je postcode en huisnummer invullen en een aantal vragen beantwoorden. Vervolgens rolt er een persoonlijk advies uit over welke energiebesparende mogelijkheden interessant zijn voor jouw huis en de verwachte besparing. Dit advies is gevalideerd door kennisinstituut ISSO, die zich focust op kwaliteit en duurzaamheid in de bouw- en installatiesector. In de HuisScan wordt rekening gehouden met het budget dat je opgeeft. Hierbij worden de beste maatregelen gezocht.

Van isolatie tot zonne-energie: HomeQgo zoekt de slimste oplossing en helpt stap voor stap bij het bereiken van de verduurzaming met een concreet stappenplan. Hierbij word je van advies tot uitvoering ontzorgd. Tijdens het verduurzamingsproces is er een gediplomeerde energieadviseur bereikbaar van homeQGo die helpt bij vragen.

Start de HuisScan

Wil je meer weten over duurzaam wonen?

Onze adviseurs bespreken graag jouw persoonlijke mogelijkheden met je.

Maak een afspraak